Μετά την πρόσφατη αποφυλάκισή του, ο Απόστολος Λύτρας μετέβη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επιστρέψει στα εργασιακά του καθήκοντα, με αφορμή την υπόθεση του παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Σήμερα ωστόσο, έγινε γνωστό πως από σήμερα και για τους επόμενους 6 μήνες ο γνωστός ποινικολόγος δεν θα μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του, απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Σημειώνεται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι ποινές που προβλέπονται για τους δικηγόρους είναι: η χρηματική ποινή, η οριστική διαγραφή και η παύση καθηκόντων με αναστολή. Παρ’ όλα αυτά για τον Απόστολο Λύτρα αποφασίστηκε να μην υπάρξει αναστολή.

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι ο δικηγόρος να ασκήσει έφεση επί της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Λύτρας φυλακίστηκε με την κατηγορία του άγριου ξυλοδαρμού της εν διαστάσει συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Αναζητώ τους λόγους που έφτασα σε αυτό το σημείο»

«Θα πρέπει και πιστεύω ότι θα αποκατασταθούν οι σχέσεις μας με την κ. Πολυζωγοπούλου για το καλό των παιδιών», δήλωσε πρόσφατα στις κάμερες ο Απόστολος Λύτρας.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον κάτι που χρειάζεται να απαντήσω για τα προσωπικά μου, δεν θα το ήθελα. Αποφεύγω να μιλήσω. Είναι κάτι το οποίο πέρασε, προσπαθούμε να υπάρχει μια εξομάλυνση των σχέσεών μας με την πρώην σύζυγό μου. Και από εκεί και πέρα είμαι στα επαγγελματικά μου καθήκοντα και μέσω της εργασιοθεραπείας προσπαθώ κι εγώ να ξεπεράσω όλα αυτά που έχουν συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είπα από την πρώτη στιγμή ότι θα αναζητήσω τους λόγους για τους οποίους δυστυχώς έφτασα σε αυτό το σημείο. Η θεραπεία η επίσημη, από το κέντρο, που ορίζει το βούλευμα, όχι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Με την πρώην σύζυγό μου θα πρέπει και πιστεύω ότι θα αποκατασταθεί η σχέση μας και ο λόγος είναι διότι υπάρχουν παιδιά στη μέση. Και κάνουμε και οι δύο κάθε δυνατή προσπάθεια να εξομαλυνθεί αυτή η αντιδικία και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», κατέληξε ο δικηγόρος.