Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Αυγούστου 2024 και εκατοντάδες θεατές είναι όρθιοι μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα της Βενετίας, χειροκροτώντας για δέκα συνεχόμενα λεπτά. Τις προηγούμενες δύο ώρες τις είχαν περάσει βλέποντας στη μεγάλη οθόνη την Αντζελίνα Τζολί να υποδύεται τη Μαρία Κάλλας, στη νέα ταινία με τίτλο «Maria».

Μετά την προβολή του φιλμ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι η ερμηνεία της 49χρονης σταρ του Χόλιγουντ ήταν τόσο καθηλωτική που ουσιαστικά τελείωσε από τώρα η κουβέντα για το ποια ηθοποιός θα κερδίσει φέτος το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου.

Εκτός, όμως, από το κοινό, ενθουσιασμένη για αυτόν τον ρόλο είναι και η ίδια η Αντζελίνα Τζολί. Εννοείται ότι δεν μιλάει για βραβείο Όσκαρ, αλλά στις συνεντεύξεις της δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώσει πόσο χαρούμενη είναι που συμμετείχε στο φιλμ του Πάμπλο Λαρέν, χαρακτηρίζοντας τον ρόλο «από αυτούς που σου έρχονται μόνο μια φορά στη ζωή σου».

«Είναι ένας ρόλος που με άλλαξε σαν άνθρωπο. Μου γιάτρεψε πολλές προσωπικές πληγές που είχα» είπε η Αντζελίνα Τζολί στο Deadline και συμπλήρωσε: «Ήταν κάτι πέρα από οτιδήποτε μπορούσα να φανταστώ και αποτέλεσε ένα συναισθηματικό δώρο για μένα». Μάλιστα, παραδέχθηκε, πως όταν τελείωσαν τα γυρίσματα της ταινίας έκανε αρκετό καιρό να ακούσει ξανά ηχογραφήσεις της Μαρίας Κάλλας, καθώς τη φόρτιζε συναισθηματικά.

Η φωνή του αιώνα

Όπως έχει παραδεχθεί πριν από λίγο καιρό, για τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας «Μαρία», η Τζολί έκανε 7 μήνες ορθοφωνία και τραγούδι. Προσπάθησε να μπει στο πετσί του ρόλου, της βαθιά πληγωμένης ντίβας μέσα από τα δικά της βασανιστικά βιώματα.

«Πέρασα σχεδόν επτά μήνες κάνοντας εξάσκηση. Το κοινό μας σημείο είναι η εξαιρετικά ήπια πλευρά της και το γεγονός ότι δεν είχε τη δυνατότητα να εκφράσει δημόσια αυτήν την ηπιότητα. Έχουμε κοινή αυτή την ευαλωτότητα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο» είπε η Αντζελίνα Τζολί.

Η ταινία «Maria» αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στον Νοέμβριο.