(ιντερμέδιο μπουφόνικου θεάτρου)

Ιωσήφ Στάλιν: «Η Κέκε (σ.σ.: Αικατερίνη Γκεόργκιεβνα Γκελάτζε, η μητέρα του) καθαρίζει τα σπίτια των πλουσίων της πόλης, ψήνει το ψωμί τους, ράβει, μπαλώνει και πλένει τα ρούχα τους. Συχνά παίρνει μαζί της τον Σοσό (σ.σ.: παρατσούκλι του Στάλιν) στα σπίτια των αφεντικών της, αλλά οι επισκέψεις του στα σπίτια των υπεροπτικών πλουσίων τού προκαλούν φθονερή απέχθεια…» (Jean-Jacques Marie, «Στάλιν», εκδ. Οδυσσέας, μτφ. Ελένη Αστερίου, 2003).

Σον Κόνερι: «Γεννήθηκε ως Τόμας Κόνερι στις 25 Αυγούστου 1930 στο Εδιμβούργο. Οι γονείς του, Joseph Connery και Euphemia McLean, ζούσαν στο Fountainbridge, μια περιοχή όπου εκείνη την εποχή κυριαρχούσαν ζυθοποιεία και εργοστάσια καουτσούκ… Ο ίδιος ο Τζόζεφ Κόνερι εργαζόταν σε εργοστάσια καουτσούκ και η σύζυγός του, την οποία είχε παντρευτεί στο Τάινκασλ (κοντά στο πασίγνωστο γήπεδο ποδοσφαίρου «Heart of Midlothian»), πριν από τον γάμο της είχε εργαστεί σε πλυντήρια ρούχων. Τίποτα σε αυτό το υπόβαθρο δεν έδειχνε ότι ο γιος τους θα είχε μια τόσο λαμπερή καριέρα…» (scottishroots.com/Sean Connery).

Ρέι Τσαρλς: «Γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1930 στο Ολμπανι. Ο πατέρας του, Μπέιλι Ρόμπινσον, ήταν μηχανικός και τεχνίτης και η μητέρα του, Αρίθα, πλύστρα που στοίβαζε σανίδες σε ένα πριονιστήριο. Η οικογένειά του μετακόμισε στο Γκρίνβιλ της Φλόριντα, όταν ο Τσαρλς ήταν βρέφος… Μεγάλωσε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Υφεσης, μια περίοδο που δεν υπήρχε σχεδόν κανένα οικονομικό κέρδος για κανέναν και ιδιαίτερα μια οικογένεια μαύρων που ζούσε στον Νότο των φυλετικών διακρίσεων… Σε ηλικία μόλις πέντε ετών, ο Τσαρλς έπρεπε να υποφέρει το τραύμα βλέποντας τον θάνατο του μικρότερου αδελφού του από πνιγμό στη μεγάλη φορητή σκάφη της μητέρας του. Λίγο μετά τον θάνατο του αδελφού του άρχισε σταδιακά να χάνει την όρασή του» (http://www.swingmusic.net/Ray_Charles_Biography.html).

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985 στο [πορτογαλικό] νησί της Μαδέρα. Ηταν το νεότερο από τέσσερα παιδιά και μεγάλωσε σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ο πατέρας του, José Dinis Aveiro, ήταν διευθυντής εξοπλισμού για μια τοπική ποδοσφαιρική ομάδα και η μητέρα του, Maria Dolores dos Santos Aveiro, εργαζόταν ως υπάλληλος σε κουζίνα ξενοδοχείου και ως καθαρίστρια… Το χαμόσπιτο στο οποίο έμενε σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Φουνσάλ στο νησί… έσταζε συχνά προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη δυστυχία στους δικούς του» (https://bomdia.ch/cristiano-ronaldo-do-inicio-humilde-a-grandeza-no-futebol/ και Ματ & Τομ Ολντφιλντ, «Ρονάλντο», εκδ. Ψυχογιός, μτφ. Ερρικα Πάλλη).

Λιονέλ Μέσι: «Σε αντίθεση με τον Λιονέλ, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αργεντινή, οι γονείς του ήταν μετανάστες που μετακόμισαν στη Νότιο Αμερική πριν από τη γέννησή του. Ο πατέρας του “Πούλγκα” (σ.σ.: σημαίνει ψύλλος), Χόρχε Μέσι, γεννήθηκε στην Ιταλία. Από την άλλη, η μητέρα του, Celia María Cuccittini, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Λίβανο πριν παντρευτεί τον σύζυγό της και μετακομίσει στην Αργεντινή. Οι οικογενειακές του ρίζες μάλιστα δεν σταματούν εκεί, καθώς η ιστορία του παππού και της γιαγιάς του μπορεί να χρονολογείται στην Αγγλία στις αρχές του 1900… Οταν ο Μέσι ήταν παιδί, η μητέρα του εργαζόταν ως καθαρίστρια σπιτιού με μερική απασχόληση και ο πατέρας του σε εργοστάσιο για να συντηρήσει την οικογένεια. Οταν η οικογένεια ήταν στην Ισπανία, η Σίλια έπρεπε να επιστρέψει στην Αργεντινή για δουλειά και έτσι άφησε τον μικρό Λιονέλ μαζί με τα αδέλφια του για να τον φροντίζει ο σύζυγός της» (essentiallysports.com/soccer-football-news-fact-check-is-lionel-messi-mother-lebanese-uncovering-the-truth-behind-celias-nationality/).