Είκοσι χρόνια μετά το πρώτο του λανσάρισμα το TUCSON διαρκώς ενισχύεται, ενώ οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα 1,4 εκατομμύρια στην Ευρώπη και τα 7 εκατομμύρια παγκοσμίως

Όπως αναφέρει η κορεάτική φίρμα το εντυπωσιακό SUV υιοθετεί την  σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness της Hyundai.

Η ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση περιλαμβάνει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μεγαλύτερα φώτα ημέρας, καινούργιες ζάντες αλουμινίου και νέες χρωματικές επιλογές. Εκτός απο το πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό του, διαθέτει την τελευταία γενιά συστήματος infotainment της Hyundai, το Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). Επίσης, οι ενημερώσεις Over-the-Air (OTA) προσφέρουν απρόσκοπτη συντήρηση και πρόσβαση στα Features on Demand.

-Το Νέο Tucson φέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά άνεσης, όπως τριζωνικό κλιματισμό, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω καθώς και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα έως και 620 λίτρα. Eξοπλίζεται με ένα βελτιωμένο σύστημα επτά αερόσακων, το οποίο διαθέτει επιπλέον έναν κεντρικό πλευρικό αερόσακο για να αποτρέπει τη σύγκρουση μεταξύ των δύο εμπρός επιβατών.

– Το νέο σύστημα Crosswind Stability Control (CWC) αντιμετωπίζει τους ισχυρούς ανέμους κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες, εφαρμόζοντας μερικό φρενάρισμα και έλεγχο της ροπής του τιμονιού για τη βελτίωση της ευστάθειας.

Διαθέτει μία από τις πιο μεγάλες γκάμες εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης στην κατηγορία του. Η γκάμα των κινητήρων του Νέου Tucson έχει εξορθολογιστεί, προσφέροντας στους πελάτες περισσότερες υβριδικές επιλογές. Η ηλεκτρική απόδοση της υβριδικής έκδοσης έχει αυξηθεί από 44,2 σε 47,7 kW, ενώ η plug-in υβριδική έκδοση ανεβαίνει από τα 66,9 kW στα 72 kW.

-Φέρει για πρώτη φορά και με plug-in υβριδικό σύστημα με κίνηση στους δύο τροχούς, ενώ διαθέσιμη είναι επίσης και η 4κίνητη αντίστοιχη έκδοση.