Ο Σωκράτης Φάμελλος θέλησε – ενόψει και των διεργασιών για τη στήριξή του στην πλευρά της πλειοψηφίας – να δώσει στην υποψηφιότητά του συγκεκριμένο στίγμα. Επέλεξε, στην πρώτη του συνάντηση ως υποψήφιος, να δει τον εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενο πρόεδρο του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό. Με αντικείμενο τον νέο δικαστικό χάρτη και τα προβλήματα που δημιουργεί. «Η προχειρότητα της κυβέρνησης στον νέο δικαστικό χάρτη δημιουργεί αδιέξοδο στα δικαστήρια, ταλαιπωρία για όλους και κόστος για τους πολίτες. Και όλα αυτά γιατί στόχος της δεν είναι η ενίσχυση της Δικαιοσύνης, αλλά η δημιουργία εντυπώσεων», σχολίασε.

ΕΞΙ ΠΥΛΩΝΕΣ

Ενόψει και της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης δείχνει πως το πρόσωπο του αψύ Κρητικού δεν είναι το μόνο που έχει. Σε πολύ πιο ήρεμους τόνους από τα συνηθισμένα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο Πολάκης περιέγραψε τους έξι πυλώνες της υποψηφιότητάς του: σταδιακή κατάργηση μέρους των μνημονιακών νόμων και μέρους των νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Δικαιοσύνη και διαφάνεια, κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνικό κράτος και νέο παραγωγικό μοντέλο. Ψύχραιμο δεν σημαίνει, πάντως, και μετριοπαθές: «Κουράστηκα να κουβαλώ νερό σε ανθρώπους που αποδείχτηκαν πιο μέτριοι από μένα. Και είπα να βγω μπροστά», ανέφερε στα Χανιά.

ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Τις τελευταίες μέρες πριν από τις κάλπες, η μάχη είναι και επικοινωνιακή – τα επιτελεία βγάζουν μπροστά τις εικόνες από τις τελευταίες μεγάλες συγκεντρώσεις των υποψηφίων. Στην μάχη της εικόνας έπεσαν το βράδυ της Κυριακής και οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας. Στο επιτελείο του πρώτου διαμοίραζαν τις εικόνες από τη γεμάτη αίθουσα στο Ρέθυμνο, στην ομιλία του νυν προέδρου. Σ’ αυτό του δεύτερου, μετέδιδαν ζωντανά εικόνα από την Πάτρα, που δήλωσε παρούσα για τον δήμαρχο Αθηναίων. Μπορεί κανείς να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα; Μάλλον όχι: οι δύο περιοχές είναι προνομιακές για τους δύο.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στα 950 υπολογίζονται τα εκλογικά τμήματα που θα στηθούν την Κυριακή, για να υποδεχτούν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – με μια προσέλευση που αναμένεται τουλάχιστον να κυμανθεί στους αριθμούς του 2021. Τα 19 από αυτά θα είναι στο εξωτερικό: δύο στην Αυστραλία (Σίνδεϊ και Μελβούρνη), ένα στο Βέλγιο (Βρυξέλλες), ένα στη Γαλλία (Παρίσι), οκτώ στη Γερμανία που έχει μπόλικο ελληνικό πληθυσμό (από το Βερολίνο μέχρι το Ντίσελντορφ και από το Μόναχο έως το Κέλστερμπαχ), από ένα στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) και στη Βρετανία (Λονδίνο), ένα στον Καναδά (Μόντρεαλ), δύο στην Κύπρο (Λευκωσία και Λεμεσός), αλλά και στη Σουηδία (Στοκχόλμη

και Σόλνα).

  • 16 ετών και άνω πρέπει να είναι κανείς για

    να συμμετάσχει στις εκλογές του

    ΠΑΣΟΚ. Να έχει γεννηθεί, δηλαδή,

    το σωτήριο έτος 2008 και πριν