Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε στον απόηχο της ιρανικής επίθεσης ότι «Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα σε άμυνα και επίθεση, θα προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ. Αυτή η (πυραυλική) βολή θα έχει συνέπειες. Έχουμε σχέδια και θα δράσουμε στον χρόνο και στον τόπο που θα επιλέξουμε».

Ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι δεν υπάρχουν πρόσθετες απειλές προς το Ισραήλ από το Ιράν επί του παρόντος, υποδεικνύοντας ότι η πυραυλική επίθεση έχει τελειώσει.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν πριν από λίγο ότι μπορούν να εγκαταλείψουν τα καταφύγια, μετά από μία ώρα.«Κατά τη διάρκεια της άμυνας, πραγματοποιήσαμε αρκετές αναχαιτίσεις. Υπάρχουν κάποιες προσκρούσεις στο κέντρο και σε περιοχές στα νότια της χώρας», λέει ο Χαγκάρι.

«Σε αυτό το στάδιο εξακολουθούμε να διενεργούμε αξιολόγηση (της επίθεσης), αλλά δεν γνωρίζουμε για θύματα», προσθέτει.

Κλειστός ο εναέριος χώρος του Ισραήλ

Η Αρχή Αεροδρομίων ανακοινώνει ότι όλες οι πτήσεις που φθάνουν και αναχωρούν από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν αναστέλλονται εν μέσω μαζικής πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ισραήλ δηλώνει ότι ο εναέριος χώρος του Ισραήλ είναι κλειστός.

Οι πτήσεις ανακατευθύνονται σε εναλλακτικούς προορισμούς εκτός Ισραήλ Η Ιορδανία και το Ιράκ ανακοινώνουν επίσης ότι ο εναέριος χώρος τους έκλεισε προσωρινά.

Δημοσιογράφοι του Reuters λένε ότι έγιναν μάρτυρες αρκετών αναχαιτίσεων στον εναέριο χώρο της Ιορδανίας.