Γιατροί, νοσηλευτές και ομάδες ασφαλείας ανταποκρίνονται σε αναφορές για πυροβολισμούς με πολλούς τραυματίες στη Γιάφα στο νότιο Τελ Αβίβ. Το περιστατικό αναφέρεται πως έλαβε χώρα στην οδό Ιερουσαλήμ στην πόλη του Τελ Αβίβ.

Η αστυνομία αναφέρει την υποψία πως οι πυροβολισμοί στη Γιάφα αφορούν τρομοκρατική επίθεση. Οι γιατροί λένε ότι υπάρχουν αρκετά θύματα στην επίθεση.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων και πρώτων βοηθειών Magen David Adom λέει ότι περιθάλπει αρκετούς ανθρώπους που συμμετείχαν στην επίθεση με πυροβολισμούς στη Γιάφα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είναι αναίσθητοι, σύμφωνα με τους Times of Israel. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 7 τραυματίες και πως η επίθεση σημειώθηκε από δύο ενόπλους.

Σύμφωνα με τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η επίθεση ξεκίνησε με το μαχαίρωμα ενός στρατιώτη του ισραηλινού στρατού μέσα στο τρένο και την αρπαγή του όπλου του. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν επίσης στο τραμ.

Σύμφωνα με κάμερες ασφαλείας από την περιοχή αυτοί είναι οι δράστες.

Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Οι ιατρικές αρχές στο Ισραήλ έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον δέκα θύματα. Τουλάχιστον 8 οι νεκροί (σύμφωνα με την Haaretz).

Στο βίντεο που λάβαμε από τον τόπο του συμβάντος, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που βρίσκονται στο έδαφος και φαίνονται άψυχοι γύρω από τις γραμμές του τραμ. Τα τραμ αυτά πρόκειται να σταματήσουν να λειτουργούν αργότερα το βράδυ λόγω της επικείμενης επίθεσης του Ιράν.

Αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για το Ισραήλ, αντιδρούν σε πυροβολισμούς αυτού του είδους εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο δράστης, ποια ήταν τα κίνητρα.

Αυτή την ώρα, έχουν αποκλείσει πλήρως την περιοχή και εξακολουθούν να αναζητούν τον δράστη.

Προσοχή σκληρές εικόνες