Η σύντροφος του Ιωνά Καρούση —που σκοτώθηκε εχθές το βράδυ στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης από δύο άντρες στην περιοχή Γιάφα— αδυνατεί να πιστέψει πως ο άνθρωπός της δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του χαμού του 26χρονου Έλληνα, η σύντροφός του Μαργαρίτα έκανε δύο συγκινητικές αναρτήσεις στο προφίλ της στο Instagram.

«Δε γίνεται να έχεις φύγει. Καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα» γράφει η ίδια, δημοσιεύοντας μια κοινή τους φωτογραφία. Ενώ σε δεύτερη ανάρτηση γράφει «φύλακα, άγγελέ μου».

Ο Ιωνάς Καρούσης μαζί με τη σύντροφό του Μαργαρίτα

Ιωνάς Καρούσης

Κοινές φωτογραφίες του ζευγαριού:

Η ανακοίνωση του θανάτου του 26χρονου Ιωνά έγινε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Ποιος ήταν ο Ιωνάς Καρούσης;

Ο Ιωνάς Καρούσης —γιος γιατρού και καθηγητή Νευρολογίας— ήταν κάτοικος της Ιερουσαλήμ με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και φέρεται να φοιτούσε στο Τελ Αβίβ. Το μοιραίο βράδυ είχε βγει για να ψωνίσει.

Πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια Καρούση, μαζί με τον Ιωνά είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα και έκαναν διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο πατέρας του Δημήτρης Καρούσης  έφυγε από τη Θεσσαλονίκη το 1988 για να ζήσει στο Ισραήλ. Η μητέρα του θύματος είναι επίσης γιατρός.

Για την σχέση του με το Ισραήλ είχε μιλήσει ο πατέρας του, Δημήτρης Καρούσης στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα το 2014.

Ο ίδιος τότε έλεγε ότι ήρθε στο Ισραήλ το 1988 με την γυναίκα του Ράνια που είναι επίσης γιατρός και επιστήμονας. Ο Δημήτρης Καρούσης είναι ο πρώτος μη Εβραίος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή στον Ισραήλ. «Η επιστημονική έρευνα ήταν ο κύριος λόγος για μένα να έρθω εδώ στο Ισραήλ», έλεγε τότε προσθέτοντας πως τo Ισραήλ είναι ένα από τα πιο προηγμένα κράτη παγκοσμίως στην επιστημονική έρευνα. Παρά το μέγεθός του, με συνολικά περίπου 8 εκατ. κατοίκους, ακολουθεί στρατηγική που του επιτρέπει σε ορισμένα πεδία να ηγείται των παγκόσμιων εξελίξεων. Ένα από τα πεδία είναι οι θεραπείες με χρήση βλαστοκυττάρων.