Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη, του πατέρα της Σμαράγδας Καρύδη και τον τρόπο που το διαχειρίστηκε εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή. Αφορμή για την εν λόγω συνέντευξή αποτέλεσε η παράσταση «Μπα-Μπαμπά», στην οποία συμμετέχει ο ηθοποιός, αλλά και τα λυπηρά  νέα της απώλειας του μεγάλου ηθοποιού.

Η παράσταση και η συνεργασία με την κόρη του

Αναφορικά με την παράσταση στην οποία συνεργάζεται με την κόρη του, Φωτεινή Αθερίδου, και τον γαμπρό του, για τους οποίους είπε: «Είναι πάρα πολύ ευχάριστο γεγονός να είσαι με ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν. Σαφέστατα είμαι πατέρας και γιος, αλλά πρώτα απ’ όλα είμαστε επαγγελματίες άνθρωποι. Αυτή θα μου κάνει παρατηρήσεις. Κυρίως θέλει να μην μιλάω, να μην έχω άποψη, με φοβάται κάθε φορά που ανοίγω το στόμα μου. Αλλά δεν πειράζει, αυτό το κάνει και μέσα στο σπίτι και έξω από το σπίτι. Το κάνει από αγάπη, για να με προστατέψει, γιατί θέλει και στα μάτια των άλλων να είμαι ψηλά».

Σε σχέση με την υποκριτική ως επάγγελμα γενικά, ο Θοδωρής Αθερίδης σχολίασε: «Και μόνο που έγινα ηθοποιός είμαι ψωνάρα. Αποδεικνύω ότι είμαι άξιος να με δουν άλλοι. Είναι ναρκισιστικό σύμπλεγμα η καλλιτεχνία γενικώς».

Η απώλεια του Ντίνου Καρύδη

Όταν ρωτήθηκε για την τραγική απώλεια του Ντίνου Καρύδη , ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια πριν από μερικές ημέρες, ο Θοδωρής Αθερίδης εκμυστηρεύτηκε ότι η υγεία του ήταν επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια και γνώριζαν ότι οδεύει προς το τέλος του. Μάλιστα, ο ηθοποιός τόνισε πως η κατάσταση ήταν αρκετά δυσάρεστη και για τον ίδιο τον Ντίνο Καρύδη.

Συγκεκριμένα ο Θοδωρής, περιέγραψε: «Η αλήθεια είναι ότι τον περιμέναμε τα τελευταία χρόνια, γιατί είχε περάσει ένα τεεράστιο έμφραγμα, που απορούσαν και οι γιατροί πώς έζησε, τον κρατούσε στη ζωή ο βηματοδότης. Τον τελευταίο χρόνο ειδικά είχε καταπέσει αρκετά και δεν ήταν ευχάριστο ούτε και γι αυτόν, ούτε ο ίδιος δεν θα ήθελε πια να ζει. Όταν έσβησε πια, δεν ήταν κάτι που μας ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τώρα όλη η προσοχή μας είναι στους υπόλοιπους ζωντανούς, να είμαστε αγαπημένοι και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Η Σμαράγδα είναι ένα πολύ λογικός άνθρωπος και πολύ έξυπνο κορίτσι, έχει πάρα πολύ έντονο συναισθηματικό κόσμο, αλλά να ξέρετε πάντα η λογική είναι με το καλό όχι με το κακό και πάντα η λογική σε βοηθάει να δεις τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, να μην τρελαθείς δηλαδή».