Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, αλλά και τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, σχολίασε με δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το πιο σημαντικό ζήτημα θα πρέπει να είναι η επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας από την Ερυθρά Θάλασσα, η απόσυρση κάθε στήριξης στο κράτος του Ισραήλ, με το άλλοθι που του δίνει για κλιμάκωση του δολοφονικού του έργου, η απεμπλοκή με κάθε τρόπο από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Και προσέθεσε πως, σε αντίθετη περίπτωση, «η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες γιατί οδηγεί τον λαό μας σε πιο επικίνδυνες περιπέτειες και κάνει τον λαό μας στόχο αντιποίνων».

YouTube video player

ΚΚΕ: Αναμενόμενη η επίθεση του Ιράν

Αναμενόμενη εξέλιξη χαρακτήρισε, νωρίτερα, το ΚΚΕ την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, τονίζοντας πως «επιβεβαιώνεται η πορεία της πολύ επικίνδυνης κλιμάκωσης και γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, η οποία μπορεί να πάρει ακόμη πιο τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν».

Το ΚΚΕ τόνισε ότι «η βαρβαρότητα του Ισραήλ ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για τους λαούς της περιοχής», σημειώνοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού, που τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων.