Ραγίζει καρδιές το βίντεο με τον 4χρονο Μπέντζαμιν να παρακαλά για λίγο ψωμί τον πατέρα του Μπράντον, λίγες ώρες πριν πεθάνει από ασιτία.

Οι σκληρές εικόνες παρουσιάστηκαν σε δικαστήριο του Τέξας, κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του 4χρονου παιδιού με δράστη τον 31χρονο πατέρα του.

Ο Μπέντζαμιν ακούγεται σε ένα από τα βίντεο να ζητά ψωμί, νερό ή γάλα, σχεδόν κλαίγοντας.

«Μπαμπά, μπαμπά, θέλω λίγο ψωμί», λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο το παιδί. Ο Μπέντζαμιν πέθανε στις 17 Αυγούστου του 2021.

Στο δικαστήριο προβλήθηκαν περισσότερα από 30 —αντίστοιχα— βίντεο.

Κλειδαριές σε ντουλάπια και ψυγείο

Ο πατέρας του Μπέντζαμιν κατηγορείται ότι άφησε το παιδί να πεθάνει από πείνα και έχει κατηγορηθεί για κακοποίηση παιδιού που προκάλεσε σοβαρό σωματικό τραυματισμό. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη.

Βίντεο από τον Ιούνιο του 2021 που επίσης προβλήθηκαν στο δικαστήριο, δείχνουν το μικρό αγόρι να αναζητά φαγητό στην κουζίνα και το ψυγείο στη μέση της νύχτας.

Σε ένα από τα βίντεο, φαίνεται να αρπάζει διάφορα σνακ, αλλά το υλικό αποκαλύπτει αργότερα ότι είχαν τοποθετηθεί κλειδαριές στα ντουλάπια και το ψυγείο.

Μηνύματα μεταξύ του 31χρονου πατέρα και της πρώην συζύγου του φανερώνουν ότι κάποια στιγμή, στον Μπέντζαμιν δόθηκε ψωμί, και ο Μπράντον είπε: «Δεν χρειάζεται να φάει δείπνο».

«Μπορούσες να δεις τα κόκκαλά του»

Ο αστυνομικός Ομάρ Πέρεζ, ο οποίος επισκέφθηκε το σπίτι για να ελέγξει την κατάσταση, είπε στο δικαστήριο ότι ο Μπενιαμίν «είχε ορατά τραύματα».

«Είχε μώλωπες στα μάτια και στον κορμό του και ήταν πολύ αδύνατος… μπορούσες να δεις τα κόκαλά του», είπε.

Η επικεφαλής ιατροδικαστής της κομητείας, Κιμ Μολίνα, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Πέρεζ.

«Πέθανε από πείνα, ο θάνατός του καταγράφηκε ως ανθρωποκτονία», κατέθεσε η ιατροδικαστής.

Ο 31χρονος πατέρας είχε δηλώσει προηγουμένως στους αστυνομικούς ότι το παιδί είχε προβλήματα συμπεριφοράς και είχε τραυματίσει τον εαυτό του.

«Αυτό το παιδί δεν είχε πεινάσει ή αφυδατωθεί, και αυτό θα αποδειχθεί με επιστημονικά στοιχεία», υποστήριξε η δικηγόρος υπεράσπισης Τζόντι Σόγιαρς κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών δηλώσεων.

Η δίκη συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα.