Ο Τασούλας έχει δίκιο. Η σημασία του καθενός στη δημοκρατία δεν είναι μέγεθος εικαζόμενο από τον ίδιο, ούτε απονέμεται από τους φίλους και οικείους του.

Προσδιορίζεται από τον «σοφό λαό», την εκλογική διαδικασία και τους κανόνες της δημοκρατίας.

Τελευταία μπήκε η Κωνσταντοπούλου στη Βουλή; Τελευταία θα μιλήσει.

Διαφωνεί με τη «σοφία του λαού» ο Παππάς «13-0»; Κανένα πρόβλημα. Μπορεί να διαλέξει τον δικό του λαό ή έστω έναν άλλο λαό – το έχει εισηγηθεί παλαιότερα κι ο Μπρεχτ…

Πού έχει άδικο ο Τασούλας; Οτι ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε τουλάχιστον να προσποιηθεί ότι ακούει όσους ο «σοφός λαός» έστειλε στη Βουλή.

Οχι ότι θα κερδίσει κάτι από την Κωνσταντοπούλου και τον «13-0». Τα ίδια και τα ίδια λένε.

Αλλά επειδή έτσι θα δικαίωνε την αξιολόγηση του «σοφού λαού» ως προς τους ομιλούντες. Παρ’ όλο που είναι να απορεί κανείς πώς βρέθηκαν κάποιοι στη Βουλή.

Τουλάχιστον ο δήμαρχος Αθηναίων βραβεύει τον «σοφό λαό» έστω και για άγνωστο λόγο αλλά με κοτζάμ Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλεως των Αθηνών.

Σε αντίθεση με τον Τασούλα και τους άλλους που φωνάζουν στη Βουλή, η πρωτοβουλία του δημάρχου έχει πλάκα.

Αν δεν κάνω λάθος είναι ο πρώτος δήμαρχος παγκοσμίως που βραβεύει τους ψηφοφόρους του και η πρώτη πόλη της οποίας ο δήμαρχος βραβεύει τους δημότες της.

Υποθέτω πως αν ο δήμαρχος εκλεγεί και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει βράβευση από τον δήμο των «σοφών πασόκων» που τον ψήφισαν. Ενώ και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να βραβεύσει τον δήμαρχο που εκλέχθηκε «σοφός αρχηγός» του, καθώς και τους πασόκους που τον έβγαλαν.

Κατόπιν όλων αυτών καταλάβαμε ότι η απόπειρα δολοφονίας του χαρακτήρα του δημάρχου από τους ανδρουλακικούς απέτυχε. Ας είναι καλά ο «σοφός» Μαργαρίτης.

Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ.

Η Κωνσταντοπούλου θα βραβεύσει με το βραβείο «Σοφή Ζωή» τους ψηφοφόρους της που επέδειξαν σοφία (και κουράγιο και υπομονή, να τα λέμε όλα…) απέναντι στον «σοφό λαό» και την έστειλαν στη Βουλή.

Ενώ ο Παππάς «13-0» θα βραβεύσει απλώς τους «σοφούς δικαστές».

Μεγάλα γλέντια, σας λέω. Ολοι θα τους βραβεύουν όλους. Κυρίως τους εαυτούς τους. Κι ας μην ψηφίζουν τελικά ούτε τον διπλανό.

Τελευταίος θα βραβευτεί ο Μητσοτάκης αν καταφέρει και αντέξει μια ολόκληρη συνεδρίαση της Βουλής με Νατσιό, Ζωή, Παππά «13-0» ή Πολάκη και δεν ξέρω ποιον θα βγάλουν ή θα βραβεύσουν οι πασόκοι.

Τότε να δω τι σοφό θα βρει να πει ο Τασούλας!