Μας κρατούν συντροφιά κάθε μέρα, χαίρονται πάντα όταν μας βλέπουν και έχουν ατελείωτη όρεξη για παιχνίδια ή χάδια, ο λόγος για τα κατοικίδια που μας φροντίζουν καθημερινά, ακόμα και εάν δεν το καταλαβαίνουν. Για αυτό και εμείς, την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων μαθαίνουμε τα πάντα για την φροντίδα τους ώστε να τα περιποιούμαστε ακριβώς όπως τους αξίζει.

Θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να τα καταφέρετε, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε προϊόντα για τα κατοικίδια, τα οποία θα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Απαραίτητη η επίσκεψη στον κτηνίατρο

Μόλις υιοθετήσετε το κατοικίδιό σας είναι κομβικής σημασίας να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο για την διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων. Έτσι θα γνωρίζετε από πρώτο χέρι την κατάσταση της υγείας του αλλά και τι μπορείτε να κάνετε για να την διατηρήσετε στα καλύτερά της.

Στην συνέχεια προγραμματίστε τα τακτικά τσεκάπ και τους εμβολιασμούς του για να παραμείνει υγιές και ως εκ τούτου να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης οποιασδήποτε μόλυνσης στην οικογένειά σας.

Προφυλάξτε το κατοικίδιο από τα μικρόβια

Καλό θα ήταν να συμβουλεύσετε όλα τα μέλη της οικογένειας, ειδικά τα παιδιά, να πλένουν τα χέρια τους ενδελεχώς πριν να αγγίξουν το κατοικίδιο. Εξίσου σημαντικό είναι να έχουμε τα χέρια μας καθαρά και όταν καθαρίζουμε τον χώρο των ακαθαρσιών του, εάν είναι για παράδειγμα γάτα.

Εάν έχετε πτηνό, φορέστε μάσκα πριν καθαρίσετε το κλουβί και μην αφήνετε τα παιδιά να καθαρίζουν μόνα τους τα κατοικίδιά τους, μιας και πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Υπενθυμίστε στα παιδιά να πλένουν με επιμέλεια τα χέρια τους αφού επιστρέψουν από επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους, φάρμες ή σπίτια φίλων που υπάρχουν ζώα.

Αποφύγετε το σάλιο

Σίγουρα λατρεύετε τα κατοικίδιά σας αλλά είναι σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φιλιά. Γενικά είναι καλό, τόσο εσείς όσο και η οικογένειά σας, να αποφεύγετε να αγγίζετε το στόμα του κατοικιδίου σας.

Αυτό διότι εάν το αγγίζετε συχνά, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες μόλυνσης καθώς πολλές είναι οι λοιμώξεις που μπορούν να εξαπλωθούν μέσω του σάλιου.

Διαφορετικοί χώροι υγιεινής

Η υγιεινή του σκύλου αλλά και της γάτας είναι κρίσιμη για την υγεία τους συνολικά. Ωστόσο, είναι καλό να μην χρησιμοποιείτε τους ίδιους χώρους υγιεινής για το μπάνιο τους. Δοκιμάστε για παράδειγμα, να τα κάνετε μπάνιο σε εξωτερικό χώρο και όχι στην μπανιέρα ή την ντουζιέρα σας, που μπορεί να είχατε χρησιμοποιήσει προηγουμένως ή που μπορεί να χρησιμοποιήσετε μετά.

Δημιουργήστε ένα μικρό χώρο κατάλληλο για τον καθαρισμό του, συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα όπως καθαριστικά ή μαντηλάκια καθαρισμού, δοχείο καθαρισμού των ποδιών, σταγόνες για καθαρισμό των ματιών του, γάντι και φυσικά την πετσέτα του.

Για την γάτα θα χρειαστείτε εκτός από την τουαλέτα ή την λεκάνη της, άμμο και μαντηλάκια καθαρισμού.

Στο ίδιο σημείο μπορείτε να έχετε και τα είδη για την στοματική υγιεινή του κατοικιδίου σας για να μην ξεχνάτε ποτέ την οδοντιατρική του φροντίδα.