Όλο αυτό που γίνεται τον τελευταίο καιρό, πιστεύω ότι έχει γυρίσει ως σοβαρό πλεονέκτημα σε μένα, τόνισε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Άννα Διαμαντοπούλου για την κριτική που δέχεται από τη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς της.

Όπως είπε η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο MEGA, εκτιμά ότι έχει γυρίσει ως πλεονέκτημα καθώς «ζούμε σε μια εποχή που είναι πάρα πολύ ουσιαστικό ένας άνθρωπος που διεκδικεί την ηγεσία ενός κόμματος, να έχει βουλευτική, κομματική διαδρομή, να έχει ζήσει στον υπόλοιπο κόσμο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Μπορεί να ξεκινάς την κομματική σου διαδρομή στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά δεν τελειώνει ο κόσμος εκεί».

Συνέχισε λέγοντας πως το τι έχει κάνει ο καθένας στη ζωή του, είναι αυτό που ορίζει τι είναι, ερωτηθείσα για το εάν είναι κοντά στη Δεξιά. «Ως επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων και Εργασίας, οι τρεις από τις μεταρρυθμίσεις που έκανα στον κοινωνικό τομέα (κοινωνική ατζέντα, κατάργηση διακρίσεων σε όλους, κοινωνική κάρτα) έγιναν νόμοι σε πολλές χώρες», είπε.

Πρόσθεσε πως «ό,τι πιο κοντά είναι σε αυτό που η Αριστερά βλέπει είναι στο τι έχεις κάνει στον κοινωνικό τομέα, η κοινωνική σου δράση. Τις τρεις τελευταίες μέρες εμβληματικές μορφές της Αριστεράς, με στήριξαν όπως ο Στέλιος Νέστωρ. Βλέπω κορυφαίες μορφές που σηματοδοτούν πολλά πράγματα να υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου. Κάποιοι δεν έχουν τι να πουν και λένε ότι είμαι κοντά στη Δεξιά. Η σχέση μου με την κυβέρνηση της ΝΔ, η δική μου επικοινωνία, είναι όταν έβαλα την υποψηφιότητάς μου στον ΟΟΣΑ. Ήταν μια υπερκομματική υποψηφιότητα που κατατέθηκε, συναγωνίστηκα με δέκα κορυφαίες προσωπικότητες και πήρα την τρίτη θέση. Μετά από 2 μήνες όλες αυτές οι μικρότητες και η προσπάθεια χτυπήματος «κάτω από τη μέση» νομίζω απαντήθηκαν από τον κόσμο και από το ρεύμα κοινωνίας που υπάρχει. Απευθύνομαι και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, 2,5 εκατομμύρια που έφυγαν».

Υπογράμμισε ότι δεν κρίνει τους συνυποψηφίούς της. Απαντώντας στην αιτίαση του Χάρη Δούκα που ανέφερε ότι «δεν θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να ξανά γίνει δεκανίκι της Δεξιάς», τόνισε πως «Απαντώ μόνο σε πολιτικά ζητήματα. Για αυτό αντέδρασα όταν είπε ο κ. Δούκας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι δεκανίκι της Δεξιάς». Δηλαδή ο κ. Δούκας το πιστεύει αυτό; Όταν υπάρχουν εθνικές στιγμές που αφορούν στη σωτήρια της χώρας, αλίμονο αν ένας αρχηγός κόμματος βάλει μπροστά το κόμμα και όχι τη χώρα και το συμφέρον της χώρας. Δεν θεωρώ ότι έγινε ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεκανίκι της Δεξιάς. Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά έπαιξε τον ρόλο του με προτεραιότητα την πατρίδα. Για αυτό και το θεωρώ ατόπημα, έθιξε τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ακόμη και τον Ανδρέα Παπανδρέου», είπε.

«Θεωρώ πως δεν πρέπει να πάμε σε συνεργασίες»

Για ενδεχόμενες συνεργασίες, η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε πως «θεωρώ πως δεν πρέπει να πάμε σε συνεργασίες. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε ως ένα σοσιαλιστικό κόμμα. ενσωμάτωσε και την Αριστερά και το Κέντρο. Ο στόχος μου είναι η ενσωμάτωση αυτών των δυνάμεων των πολιτών που είναι στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς και του Κέντρου. Το ΠΑΣΟΚ θα πάει αυτόνομο στις εκλογές. Δεν συμφωνώ με συνιστώσες, συνασπισμούς και συνεργασίες. Δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ».

Για ενδεχόμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι «είμαι απολύτως καθαρή σε αυτό το θέμα. Είμαι υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 και των μη κρατικών πανεπιστημίων όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που δεν φοβούνται. Όταν υπάρχει ένα ισχυρό κράτος, έχει το ρυθμιστικό και ελεγκτικό μηχανισμό να θέσει τα ζητήματα σωστά».

Όσα είπε η Άννα Διαμαντοπούλου στο MEGA: