Μεγάλη νίκη για τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο! Με ένα γκολ του Λουίς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη ήττα της στη Super League, με το 1-0 για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Φλύαρη η Ένωση, έχασε πολλές ευκαιρίες και την… πλήρωσε σε διάστημα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού του Βίντα.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Τσάβες στην εστία και τους Παντελάκη, Σιέλη και Στάγιτς στην άμυνα. Μαυρίας και Νικολάου ήταν στις δύο πλευρές, οι Λιάβας, Μπουζούκης και Πέρες στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στην επίθεση οι Ντίας και Λομόνακο.

Από την άλλη, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με… συνταγή ντέρμπι καθώς είχε τον Στρακόσα στα δοκάρια και τους Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Πήλιο τετράδα στην άμυνα ενώ Σιμάνσκι, Περέιρα ήταν στον άξονα. Ο Ελίασον ξεκίνησε δεξιά στην επίθεση, ο Κοϊτά αριστερά και ο Πινέδα πίσω από τον Πιερό.

Δημιούργησε ευκαιρία, αλλά δεν σκόραρε η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο μέρος όπου είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ ενώ κινδύνεψε ελάχιστα. Στο 8’ από κλέψιμο του Περέιρα ο Κοϊτά έστρωσε στον Πινέδα που από το πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Από σέντρα του Ρότα στο 19’ ο Πιερό με κεφαλιά αστόχησε από κοντά και στο 25’ η Ένωση είχε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία.

Οι παίκτες των «κιτρινόμαυρων» συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο Πιερό με τακουνάκι έδωσε στον Περέιρα που μέσα από τη μικρή περιοχή δεν εκτέλεσε με τη μία και ο Τσάβες έσωσε. Οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν πέναλτι πάνω στον Περέιρα, αλλά διαιτητής και VAR έδειξαν πως δεν υπάρχει κάτι.

Ο Πινέδα με σουτ στο 32’ απείλησε και στο 43’ η ΑΕΚ έφτασε για ακόμη μία φορά κοντά στο γκολ όταν μετά από γρήγορη ανάπτυξη ο Ρότα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Παντελάκης τον έκοψε με σωτήριο τάκλιν. Στο επόμενο λεπτό ο Ντίας σούταρε άουτ σε αντεπίθεση του Παναιτωλικού και αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο.

Ανούσια η ΑΕΚ, το γκολ ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός είχε ένα πολύ δυνατό πεντάλεπτο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και μία πολύ καλή στιγμή με τον Λομόνακο σε αυτό το διάστημα. Στο 51′ ο Πινέδα απάντησε με καλό σουτ και στο 62′ ο Πιερό έχασε απίθανη ευκαιρία από τα δύο μέτρα ολομόναχος. Στο 73′ ήρθε το γκολ για τον Παναιτωλικό όταν, με τον Βίντα να είναι εκτός καθώς είχε ανοίξει το κεφάλι του, ο Μαυρίας σέντραρε από τα δεξιά και ο Λουίς αμαρκάριστος από την καρδιά της περιοχής έκανε το 1-0.

Από το γκολ και μετά ο Αλμέιδα έπαιξε μεν φουλ επίθεση, αλλά τις ευκαιρίες τις είχε ο Παναιτωλικός. Συγκεκριμένα Λουίς και Μαϊντέβατς είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ ενώ ενδιάμεσα είχε και η ΑΕΚ μία με τον Γκαρσία, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να τρώνε τον χρόνο.

Παναιτωλικός: Τσάβες, Παντελάκης, Πέρες, Λομόνακο (70’ Μαιντέβατς), Σιέλης, Μπουζούκης (59’ Ρόα), Ντίας (70’ Μπελεβώνης), Μαυριάς (91’ Μπακάκης), Στάγιτς, Λιάβας, Νικολάου (59’ Μιγκέλ Λουις).

ΑΕΚ: Στρακόσια, Ρότα (75’ Άμραμπατ), Πήλιος (75’ Πήλιος), Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (65’ Λιούμπισιτς), Περέιρα, Πινέδα, Ελίασον (65’ Λιβάι Γκαρσία), Κοϊτά, Πιερο.