Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (0-0), για την 7η αγωνιστική της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από τους γηπεδούχους και είχαν κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρουν και πάρουν το τρίποντο της νίκης, αλλά ο Λοντίγκιν κράτησε «όρθιους» τους Πράσινους και… έσωσε τον Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και στο δεύτερο μέρος έφτασε τρεις φορές πολύ κοντά στο γκολ, με κορυφαία όλων τη φάση του 90+1’, όταν ο Μασούρας βρέθηκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε. Το 0-0 αδικεί τους Ερυθρόλευκους, που θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν φύγει με το διπλό.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας στο αποψινό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 14 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός τους 9.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Λοντίγκιν μπροστά από την εστία και τους Μπάλντοκ, Γεντβάι, Ίνγκασον και Μλαντένοβιτς στην άμυνα. Οι Αράο και Τσέριν ήταν στα χαφ, με τους Τετέ, Μπακασέτα και Τζούρισιτς πίσω από τον Ιωαννίδη.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη στο τέρμα και τους  Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε και Μουζακίτης ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Ροντινέι, Ολιβέιρα και Μαρτίνς πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Καλός ρυθμός

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από την αρχή, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί πρώτος με τον Γεντβάι. Στο 11ο λεπτό, ο Κροάτης στόπερ σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζολάκη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μουζακίτης δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα κόντραρε και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 17’, με τον Τζούρισιτς. Ο Σέρβος γύρισε και σούταρε με τη μία, έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη. Στο 21’ ο ίνγκασον πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της «ερυθρόλευκης» εστίας.

Στο 25’ ο Έσε έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο. Όπως και το αντίστοιχο του Μλαντένοβιτς στο 30’, με το διαγώνιο σουτ του Σέρβου αμυντικού να φεύγει άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία με Ελ Κααμπί

Στο 35΄οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μια…ανάσα από το γκολ, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Μετά από λάθος του Λοντίγκιν, ο Μαρτίνς έκλεψε και έδωσε στον Μαροκινό επιθετικό του Ολυμπιακού, αυτός απέφυγε τον Λοντίγκιν και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Ίνγκασον έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Τραυματίστηκε ο Ιωαννίδης

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ο Ντιέγκο Αλόνσο αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, καθώς τραυματίστηκε ο Ιωαννίδης. Ο διεθνής σέντερ φορ του Παναθηναϊκού ένιωσε ένα τράβηγμα και άφησε τη θέση του στον Σπόραρ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου 45αλέπτου, οι Πράσινοι απείλησαν με Σπόραρ και Τετέ. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τζολάκης δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Ρέτσο, ο Σπόραρ σούταρε από την μικρή περιοχή, αλλά ο πορτιέρο των Πειραιωτών απέκρουσε.

Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε ξανά στον Σλοβένο, αλλά και πάλι ο «ερυθρόλευκος» γκολκίπερ του είπε «όχι». Μετά την απόκρουσή του και τις κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Τετέ, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Πρώτη αλλαγή από Μεντιλίμπαρ

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Κωστούλα να παίρνει τη θέση του Ολιβέιρα.

Στο 53’ ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά, μετά από κόρνερ, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ζέλσον σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τεράστια ευκαιρία με Ελ Κααμπί

Δευτερόλεπτα μετά το σουτ του Ζέλσον, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Ελ Κααμπί. Ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μαροκινός επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λοντίγκιν έπεσε και μπλόκαρε.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Μεντιλίμπαρ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Βέλντε και Ντάνι Γκαρθία να παίρνουν τις θέσεις των Κοστίνια και Ζέλσον. Ο Ντιέγκο Αλόνσο απάντησε στο 65’ με τους Μαξίμοβιτς και Πελίστρι αντί των Τσέριν και Τζούρισιτς.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό 

Στο 71’ ο Ολυμπιακός έχασε μια ακόμα πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Μουζακίτης έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Λοντίγκιν απέκρουσε ενστικτωδώς, ο Ελ Κααμπί μπήκε στη φάση και προσπάθησε να πάρει το ριμπάουντ, αλλά ο Ίνγκασον τον πρόλαβε. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Κωστούλα, αυτός έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντιέγκο Αλόνσο ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Κώτσιρα και Ουνάι αντί των Μπάλντοκ και Μπακασέτα. Στο 77’ ο Ουνάι σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 86′ ο Μεντλίμπαρ έριξε στο παιχνίδι τον Μασούρα αντί του κουρασμένου Μουζακίτη.

Χαμένο τετ α τετ του Μασούρα

Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αυτή τη φορά με τον Μασούρα. Ο Κωστούλας έκανε την κάθετη πάσα στον Μασούρα, αυτός βγήκε απέναντι από τον Λοντίγκιν, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να μείνουν στο 0-0.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μπάλντοκ (75′ Κώτσιρας), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (65′ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (75′ Ουναΐ), Τζούριτσιτς (65′ Πελίστρι), Ιωαννίδης (44′ Σπόραρ).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Tζολάκης, Κοστίνια (62′ Γκαρθία), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης (86′ Μασούρας), Ροντινέι, Ολιβέιρα (46′ Κωστούλας), Μαρτίνς (62′ Βέλντε), Ελ Κααμπί.