Ο Γιώργος Μαζωνάκης, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών δύο αγωγές λογοδοσίας λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα της δικαστικής διαμάχης για οικονομικές διαφορές με την αδελφή του, Βάσω Μαζωνάκη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Μαζωνάκης αναφέρει

«Πρώτη φορά, εδώ και δεκαετίες ως καλλιτέχνης (και περισσότερες ως άνθρωπος) έρχομαι αντιμέτωπος με τόσο δύσκολη κατάσταση, προσπαθώντας να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου. Αγωγές λογοδοσίας κατέθεσα. Η κρίση της Δικαιοσύνης. Η παραβίαση του νόμου (αν και ποιος;). Η πρόκληση υλικών ζημιών.

Αναζήτηση νομικών ευθυνών, ενέργειες απαραίτητες για να προστατεύσω τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μου και με την πίστη, ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες σ’ αυτούς που εμπλέκονται και θα αποκαταστήσω τη ζημιά που έχω υποστεί. Την υλική. Και τη ζημιά μέσα μου; Το λάβωμα της εμπιστοσύνης στους ανθρώπους, στους ανθρώπους που τους θεωρούσα δικούς μου; Τη ζημιά της ψυχής μου; Ποιο δικαστήριο και ποια δικαιοσύνη θα την αποκαταστήσει, που θα ασχολείται με το δίκαιο και όχι μόνον με το νόμιμο; Ποια;

Υ.Γ.: Και όλα εδώ, πληρώνονται!»

Τι δήλωνε ο Γιώργος Μαζωνάκης για τη διαμάχη με την αδερφή του

Πριν λίγους μήνες ο τραγουδιστής μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» είχε δώσει τις απαντήσεις του:

«Θα προσπαθήσω να τους σκέφτομαι με αγάπη – με δυσκολία αυτό – αλλά πιστεύω θα έρθει κι αυτός ο καιρός. Ας αφήσουμε τον χρόνο να δείξει τι θα γίνει. Αν η ζωή, ο τρόπος και ο χρόνος και η ενέργεια είναι να σε πάνε από εκεί, θα σε πάνε εκεί. Εγώ θέλω να κρατήσω τι καλές μου αναμνήσεις, όσον αφορά τους γονείς μου και τις αδελφές μου που αγαπώ. Από εκεί και πέρα, να βάλουν μυαλό και να δείξουν αυτό που πρέπει να δείξουν, δεν θα πω παραπάνω».