Λένε ότι η περιέργεια σκότωσε τη γάτα και αν η δική σας περιέργεια τείνει να είναι νοσηρή, τότε ίσως σας ενδιαφέρει ένα γρήγορο τεστ που μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνετε.

Φυσικά, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να μην ξέρετε πότε θα είναι η τελευταία σας στιγμή και να θέλετε να παραμείνει έκπληξη, ωστόσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ύπαρξη του παραπάνω τεστ.

Είστε έτοιμοι;

Το μόνο που χρειάζεται είστε εσείς και το πάτωμα σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, ώστε να μην πέσετε επάνω σε αντικείμενα.

Η δοκιμασία ονομάζεται «sit to stand» (κάτσε για να σταθείς). Αρχικά κάθεστε στο πάτωμα οκλαδόν. Έπειτα προσπαθήστε να σταθείτε όρθιοι χωρίς όμως να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας.

Ανεξαρτήτως της επιτυχίας ή όχι, θα αναρωτιέστε πώς στο καλό αυτή η δοκιμασία μπορεί να προβλέψει πότε θα εγκαταλείψετε αυτόν τον κόσμο.

Τα αποτελέσματα

Το τεστ προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας και το έκαναν χιλιάδες άνθρωποι.

Διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που συγκέντρωσαν από μηδέν έως τρεις βαθμούς είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Η βαθμολογία κάτω από οκτώ εξακολουθούσε να σημαίνει ότι κινδυνεύετε να πεθάνετε μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, οπότε ιδανικά επιδιώκετε να βαθμολογηθείτε κάπου μεταξύ 8 και 10, αν σκοπεύετε να ζήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην περίπτωση που κάνατε το τεστ και καταφέρατε να σταθείτε όρθιοι με μεγάλη επιτυχία, μην βιαστείτε να χαρείτε, καθώς οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η δοκιμασία απευθύνεται σε άτομα μεταξύ 50 και 80 ετών.

Μέρος της λογικής πίσω από το τεστ είναι ότι μετράει τη δύναμή σας και το πόσο επιδέξιος είστε στο να μην πέφτετε, με τις πτώσεις να είναι απίστευτα επικίνδυνες όσο μεγαλώνετε.

Οι ειδικοί έχουν πει ότι το τεστ είναι ένας καλός «γρήγορος και βρόμικος» τρόπος ελέγχου της κατάστασης της υγείας σας.