Και όμως η BYD έχει κατασκευάσει το πρώτο όχημα που μπορεί να κολυμπήσει στα βαθειά! Το κινέζικο μοντέλο είναι ένα θηρίο, μια τετράτροχη υπερπαραγωγή με χώρους απίστευτους και επιδόσεις που βάζουν φωτιά στην άσφαλτο και στο …νερό!

Το μοντέλο που μπαίνει μέσα στο νερό ονομάζεται YangWang U8.

Το U8 ανήκει στα μεγάλα SUV, έχει μήκος 5.31 μέτρα, πλάτος 2.05 μέτρα και ύψος 1.93 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι στα 3.050 μέτρα!

Κάτω από το καπο του YangWang U8 δεσποζει ένα plug in hybrid που φτάνει τους 1.200 ίππους. Την κίνηση αναλαμβάνουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στους τροχούς. Ο κάθε ένας από αυτούς αποδίδει 300 ίππους και ροπή 320 Nm. Έτσι, το 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 3,6 δευτερόλεπτα. Η ύπαρξη τεσσάρων ανεξάρτητων κινητήρων επιτρέπει στο μεγάλο SUV να κάνει και tank turn, δηλαδή να περιστρέφεται επί τόπου, γύρω από τον εαυτό του.

Ειδικότερα, το YangWang U8 έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στο νερό και φυσικά, όπως φαίνεται και στο βίντεο καταφέρνει να επιπλέει  μέχρι και 30 λεπτά, καθώς έχει πιστοποίηση IP68. Επίσης, την ώρα που επιπλέει με ταχύτητα περίπου 3 km/h.

BYD's YangWang showcase emergency floating mode