Θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη έβαλαν τα στελέχη της ομάδας των «100» κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τα οποία ζητούν άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.
Τη διαγραφή, εκ μέρους των «100», ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη μετά το εξώδικο Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία και την ΚΕ.
Την επιτροπή δεοντολογίας «δείχνει» και το μέλος της ομάδας των «100», που κατέθεσαν τη μομφή στον Στέφανο Κασσελάκη, και πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιος Γεωργόπουλος.
«Η ‘σουργελοποίηση’ της πολιτικής είναι ο πλέον ευτελής τρόπος του πολιτεύεσθαι, αλλά δυστυχώς ένας υπαρκτός τρόπος.
Ωστόσο δεν χαρακτηρίζει μόνο αυτόν που επιλέγει τον συγκεκριμένο τρόπο, αλλά και όσους ανέρχονται να δίνουν τον αγώνα τους στο γήπεδο του ‘σούργελου’. Ενεργοποίηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για διαγραφή, προτού μας πνίξουν τα αέρια της συπτικής δεξαμενής του ‘αδιαμεσολάβητου’», σημειώνει ο κ. Γεωργόπουλος σε ανάρτησή του.
Την παραίτηση Σβίγκου ζήτησε η Τζάγκρη
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η Θεοδώρα Τζάκρη, στενή συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη, ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγγου από τη θέση της γραμματέως, διότι όπως είπε στα χέρια της παραδόθηκε από την πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί, στη μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών, το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη.
Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες η Θεόδωρα Τζάκρη, σημειώνοντας πως «ο γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός».
Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να ενημερωθεί σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ποια ημερομηνία ακριβώς.
«Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται, αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και προσέθεσε πως «πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως. Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών, προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».
Πηγή: in