Εμφραγμα υπέστη ο Τζόνι Ρεπ μία ημέρα μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του άλλοτε συμπαίκτη και φίλου του, Γιόχαν Νέεσκενς.

Σύμφωνα με τον βιογράφο του Μαρκ φαν ντεν Χόιβελ, ο 72χρονος Ρεπ εισήχθη στην εντατική σε νοσοκομείο της Ισπανίας όπου ζει τα τελευταία χρόνια, περιμένοντας να του τοποθετηθεί βηματοδότης.

Ο Φαν ντεν Χόιβελ αποκαλύπτει πως η οικογένεια του Ρεπ και η ασφαλιστική εταιρία που καλύπτει τον βετεράνο άσο βρίσκονται σε αντιπαράθεση λόγω χρημάτων. Η ασφαλιστική εταιρία απαιτεί να μεταφερθεί ο Ρεπ στην Ολλανδία όπου ο βηματοδότης κοστίζει 10.000 ευρώ σε αντίθεση με την Ισπανία που το κόστος του φτάνει τα 25.000 ευρώ. Ωστόσο η οικογένεια του Ολλανδού υποστηρίζει πως ο Ρεπ είναι πολύ αδύναμος για να κάνει το ταξίδι στα πάτρια εδάφη.

Αγνωστο παραμένει πως θα εξελιχθεί η κόντρα τις επόμενες ημέρες.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Νέεσκενς

Η είδηση για την κατάσταση της υγείας του Ρεπ ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Γιόχαν Νέεσκενς, συμπαίκτη του στον Αγιαξ και στην Εθνική Ολλανδίας στους δύο τελικούς του Μουντιάλ του 1974 και του 1978.

Τα τελευταία χρόνια ο Ρεπ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Γνωστός και ως «Χρυσός Κόκορας» στα νιάτα του, έχει υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις στο στομάχι και μία στην πλάτη. Μετά την ολοκλήρωση της σπουδαίας καριέρας του στη διάρκεια της οποίας αγωνίστηκε επίσης στις Βαλένθια, Μπαστιά, Σεντ Ετιέν, Τσβόλε, Φέγενορντ και Χάρλεμ, άρχισε ο κατήφορος. Εγινε αλκοολικός ενώ καταστράφηκε οικονομικά.