Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 13ο Spetses Mini Marathon, το κορυφαίο multi-sport event της χώρας. Οι επισκέπτες στο όμορφο νησί των Σπετσών το τριήμερο από τις 4 έως 6 Οκτωβρίου, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν δυνατές (αθλητικές) συγκινήσεις στη φετινή διοργάνωση που χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή στα δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα.

Παρόντες όπως κάθε χρονιά με την ενέργεια τους να ξεχειλίζει, η τοπική κοινωνία, οι εθελοντές και η οργανωτική επιτροπή, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προετοιμάζοντας όλες τις λεπτομέρειες και αποθεώνοντας τους χιλιάδες συμμετέχοντες.

Η 13η διοργάνωση επιφύλασσε πληθώρα εκπλήξεων για όσους βρέθηκαν στις Σπέτσες, με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να τρέξουν και να κολυμπήσουν μαζί με πολλούς αθλητές, που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μεταξύ τους: ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου, οι Χάλκινες Ολυμπιονίκες Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού, η Δώρα Γκουντούρα, η Νόρα Δράκου, η Αννα Ντουντουνάκη, o Απόστολος Παπαστάμος, o Κωνσταντίνος Στάμου, o Βαγγέλης Μακρυγιάννης, o Δημήτρης Μάρκος, o Στέργιος Μπίλας, o Απόστολος Σίσκος, η Σοφία Μαλκογεώργου αλλά και οι νεαρές πρωταθλήτριες κολύμβησης Αρτεμις Βασιλάκη, Γεωργία Μακρή και Ελένη Κοντογιώργου.

Εκκίνηση 25Κ Run

Επιπλέον, τους αγώνες του Spetses Mini Marathon 2024 παρακολούθησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος έλαβε μέρος στους αγώνες κολύμβησης 3.000μ. και δρόμου 25 χλμ., παροτρύνοντας όλους τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής που η υγεία και η άθληση θα καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο. Στον κολυμβητικό αγώνα των 1.500μ., συμμετείχε και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε την αξία και την προσφορά της διοργάνωσης στον αθλητικό τουρισμό της χώρας, ενώ στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ., μέρος έλαβε η Βουλευτής Πειραιώς και Νήσων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφερόμενη στην σπουδαία προσφορά του Spetses Mini Marathon τόσο στον αθλητισμό, όσο και στην ίδια την τοπική κοινωνία.

Εκκίνηση 5Κ Run

Το τριήμερο ξεκίνησε με τον πιο δυναμικό τρόπο το απόγευμα της Παρασκευής 04 Οκτωβρίου με το Spetses Technogym Challenge, ένα πρωτοποριακό session αντοχής που μετέφερε τον παλμό της διοργάνωσης στην πλατεία Ποσειδωνίου. Το πρωινό της ίδιας ημέρας, ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου και οι Χάλκινες Ολυμπιονίκες Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού επισκέφτηκαν το δημοτικό σχολείο Σπετσών, για να μοιραστούν με τους ενθουσιασμένους μαθητές την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες, παρακινώντας τους να παλεύουν διαρκώς για όλα όσα θέλουν να πετύχουν.

Στιγμιότυπο 5Κ Run

Το Σάββατο 05 Οκτωβρίου μετά το warm up session υπό τη καθοδήγηση του πρωταθλητή Γιάννη Δρυμωνάκου, δόθηκε η εκκίνηση στους κολυμβητικούς αγώνες. Οι πρώτες θέσεις ήταν υπόθεση πρωταθλητών, με τον Απόστολο Σίσκο και την Αρτεμις Βασιλάκη να ξεχωρίζουν στον αγώνα των 1500 μ., ενώ στα 3.000 μ. ο Δημήτρης Μάρκος και ο Γιώργος Αρνιακός πέρασαν μαζί τη γραμμή του τερματισμού κατακτώντας την πρώτη θέση, την οποία μοιράστηκαν με τη νεαρή πρωταθλήτρια Γεωργία Μακρή.

Μετά την ολοκλήρωση των κολυμβητικών αγώνων και παρά την επίμονη βροχή, η δράση μεταφέρθηκε και πάλι στην πλατεία Ποσειδωνίου, με τον παιδικό δρομικό αγώνα των 500 μ., το «My First Spetses Mini Marathon», για τους νεότερους δρομείς της διοργάνωσης (0-5 ετών). Στη συνέχεια, μαθητές από όλες τις τάξεις του δημοτικού έλαβαν μέρος στους παιδικούς δρομικούς αγώνες των 500 μ. και 1000 μ. χαρίζοντας χαμόγελα σε όσους απολάμβαναν το μαγευτικό ουράνιο τόξο από κάθε πλευρά της πλατείας.

Στιγμιότυπο Κολυμβητικού Αγώνα 1.500 μ. Εκκίνηση

Το απόγευμα, το ενδιαφέρον όλων στράφηκε στον αγώνα των 10 χλμ, μια διαδρομή που όλα τα χρόνια σημειώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες και καθηλώνει τους επισκέπτες. Νικητής μεταξύ των ανδρών αναδείχθηκε ο Χρήστος Παπαδογεώργος ενώ η Αναστασία Μαρινάκου, κατάκτησε για ακόμη μια χρονιά την πρώτη θέση στο γυναικείο βάθρο. Η μέρα έκλεισε με το καθιερωμένο Pasta Party.

Στιγμιότυπο Κολυμβητικού Αγώνα 3000 μ.

Την Κυριακή 06 Οκτωβρίου οι χιλιάδες δρομείς ξεκίνησαν να προθερμαίνονται για τους αγώνες δρόμου των 25 χλμ. και των 5 χλμ. Στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, τις πρώτες θέσεις καταγράφοντας ρεκόρ, κατέκτησαν ο Ορφέας Ιωάννου και η Βασιλική Καλλιμογιάννη ενώ δεν έλειψαν ούτε φέτος οι δυνατές συγκινήσεις από αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία, που μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα, συμμετέχοντες στον πρώτο αγώνα στη χώρα που ανέδειξε το ζήτημα της συμπερίληψης και της ενιαίας συμμετοχής. Στον πολύ απαιτητικό αγώνα των 25 χλμ. πρωταγωνιστής ήταν ο Ματθαίος Ματζιάρ, ενώ ταχύτερη γυναίκα αναδείχθηκε η Ελπίδα Κασέγια.

Εκκίνηση 5Κ Run

Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κα Μαρίνα Κουταρέλλη, με το πέρας της διοργάνωσης, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαιτέρως συγκινημένη και περήφανη που το Spetses Mini Marathon, η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στη χώρα, υποδέχεται ολοένα και περισσότερους συμμετέχοντες. Ευχαριστώ τους χορηγούς και όλους όσοι βοήθησαν να κάνουμε για ακόμη μια χρονιά πράξη το μότο μας «Νίκη είναι η συμμετοχή», προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις».

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Σπετσών, με τη Δήμαρχο Σπετσών, κα. Ευγενία Φραγγιά να δηλώνει σχετικά:

«Το Spetses Mini Marathon είναι μια μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό και το νησί μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Σπετσιώτες και τις Σπετσιώτισσες που συνδράμουν σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια. Ανανεώνουμε τη συνάντησή μας με τον αγαπημένο μας αθλητικό θεσμό για του χρόνου!».

*@mahmutcinci_photographer

Photo Credits

Κοσμάς Κουμιανός

Άγγελος Ζυμάρας

Mahmut Cinci