Για άλλους είναι όνειρο. Για άλλους μια μεγάλη πρόκληση. Για άλλους ένα ματς που μπορεί να περιμένουν σε ολόκληρη την καριέρα τους να το δώσουν, αλλά εν τέλει να μην το καταφέρουν ποτέ. Το Γουέμπλεϊ δεν είναι ένα… όποιο κι όποιο γήπεδο. Αποτελεί τον «ναό» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και αύριο το βράδυ η Ελλάδα θα δώσει εκεί το τρίτο παιχνίδι της για το Nations League απέναντι στη σπουδαία Αγγλία. Οι διεθνείς είναι ανυπόμονοι γι’ αυτή την τόσο μεγάλη πρόκληση που έχουν μπροστά τους, αλλά μοιάζουν και έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να κοιτάξουν την Αγγλία στα μάτια.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος θα «πετάξει» με την αποστολή της Εθνικής που αναχωρεί σήμερα στις 11 το πρωί για το Λονδίνο με αυτοπεποίθηση… στο φουλ. Ο έλληνας αμυντικός του Ολυμπιακού μίλησε στα «ΝΕΑ» για τη μεγάλη πρόκληση του αγώνα με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ και τόνισε πως η Ελλάδα θα πάει να κάνει το παιχνίδι της και έχει ως στόχο τη νίκη. Ο Ρέτσος ανέφερε επίσης ότι δεν πρόκειται να φοβηθεί η Ελλάδα, αναφέρθηκε στην προετοιμασία που κάνει ο ίδιος για να αντιμετωπίσει μεγάλους αντιπάλους όπως ο Κέιν, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Φώτη Ιωαννίδη και υποκλίθηκε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Θετική αύρα

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε επιστρέψει. Γενικά όλο το γκρουπ έχει μια θετική αύρα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάμε στο EURO που μπορούσαμε, να επιτευχθεί ο στόχος που είχαμε. Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα μας δώσει αυτοπεποίθηση σαν ομάδα να κάνουμε ένα καλό αποτέλεσμα, να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας. Δεν θα φοβηθούμε την Αγγλία, θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Κοιτάμε μπροστά, να δουλέψουμε αυτές τις μέρες που είμαστε μαζί και να πάμε στο Γουέμπλεϊ πανέτοιμοι για μια μεγάλη πρόκληση», είπε αρχικά ο Ρέτσος, που μίλησε για την… προετοιμασία που έχει γίνει στα παιχνίδια με Γαλλία και Ολλανδία όσον αφορά το θάρρος που δείχνει η Ελλάδα με μεγάλους αντιπάλους.

«Σίγουρα και σε αυτά τα ματς δεν είχαμε δείξει φόβο. Δείξαμε ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και σίγουρα να σταθούμε στο ίδιο επίπεδο με αυτές τις ομάδες. Οπότε αυτό θα κάνουμε και μέσα στην Αγγλία. Είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες, αλλά έχουμε και εμείς εξίσου πολύ καλούς παίκτες και αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας και να δώσουμε το 100% κάθε παίκτης ξεχωριστά. Ολα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Σε όλα δίνουμε το 100% ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θα πάμε στην Αγγλία να κάνουμε τα ίδια που κάναμε και στα άλλα δύο παιχνίδια, με Φινλανδία και Ιρλανδία. Θα πάμε για τη νίκη, δεν θα πάμε για τίποτα λιγότερο. Από εκεί και πέρα είναι σίγουρα μια πιο ποιοτική ομάδα από τις άλλες δύο, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει στο να κάνουμε αυτό που πρέπει και να είμαστε όλοι έτοιμοι γι’ αυτόν τον αγώνα».

Μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο για την πιθανότητα να αντιμετωπίσει έναν top class επιθετικό όπως είναι ο Χάρι Κέιν, ο Παναγιώτης Ρέτσος αναφέρει στα «ΝΕΑ». «Σίγουρα κάνεις την ψυχολογική και σωματική σου προετοιμασία για τον οποιονδήποτε αγώνα. Εγώ προσωπικά αυτό που κάνω είναι να προετοιμάζω τον εαυτό μου να είναι στο 100% και από εκεί και πέρα βγάζω τον εαυτό μου και αυτό που πρέπει να κάνω μέσα στο γήπεδο. Δεν κοιτάζω τόσο κάποιον αντίπαλο ξεχωριστά, απλώς κάνω αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο, προσπαθώ να κάνω όσα πρέπει και έχω συγκεντρωθεί για να κάνω».

Η απώλεια του Ιωαννίδη

Ο Ρέτσος μίλησε και για την απουσία του Φώτη Ιωαννίδη, στον οποίο ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και είπε ότι η ομάδα έχει δύο παίκτες στην επίθεση που μπορούν να καλύψουν το κενό. «Γενικά θα κόστιζε οποιαδήποτε απώλεια κάποιου παίκτη από την Εθνική. Τον Φώτη τον γνωρίζω καλά και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε επαγγελματικό, γιατί έχουμε καταφέρει να είμαστε και αντίπαλοι και συμπαίκτες. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, πάνω απ’ όλα είναι ένα εξαιρετικό παιδί και θα είναι απώλεια. Αλλά έχουμε εξίσου καλούς παίκτες, είναι ο Παυλίδης, είναι ο Δουβίκας που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν κι αυτοί το ίδιο καλά. Εύχομαι στον Φώτη ταχεία ανάρρωση, να είναι καλά και να είναι μαζί μας στα επόμενα ματς».

Ο κόουτς

Τέλος, μιλώντας για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο Παναγιώτης Ρέτσος τόνισε ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να στείλει την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. «Τον κόουτς εγώ τον γνώριζα και από τον Παναθηναϊκό. Είχαμε παίξει και αντίπαλοι. Είναι πολύ καλός προπονητής με πολύ καλές βάσεις, τόσο προπονητικές, όσο κυρίως ως άνθρωπος. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε προπονητή μας γιατί προσπαθεί να μας μεταφέρει έναν τρόπο παιχνιδιού που κάνει την ομάδα πρωταγωνίστρια στο γήπεδο. Να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας, που είναι το πιο σημαντικό, να μη φοβόμαστε με την μπάλα, να έχουμε ένα επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου οπότε μας μεταφέρει όλο αυτό το πάθος και την ένταση που πρέπει να έχουμε. Πιστεύω πως είναι ο κατάλληλος για να φτάσουμε μαζί του στο Μουντιάλ που είναι και ο στόχος μας».