Ασφυκτικά γεμάτο το Παναθηναϊκό Στάδιο για τη συναυλία. Γεμάτο από νέους ανθρώπους, παιδιά που δεν ξέχασαν ούτε μία μέρα εκείνους που έφυγαν άδικα και βάναυσα.

Είναι η συναυλία στη μνήμη που διοργάνωσε Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος «Τέμπη 2023» για τις ψυχές που χάθηκαν άδικα.

Σας μεταφέρουμε λεπτό προς λεπτό την ατμόσφαιρα, τον παλμό γύρω και μέσα στο Καλλιμάρμαρο ενάμιση χρόνο μετά την ανείπωτη τραγωδία που δεν μπορεί να ξεχαστεί όσα χρόνια και αν περάσουν.

Οι συγγενείς μιλούν με τη φωνή των θυμάτων και ενώνονται μέσα από τον πόνο και την απουσία προσκαλώντας όλες και όλους να γίνουν η φωνή των αδικοχαμένων.

Δείτε εικόνες και βίντεο πριν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας

Η Μαρία Καρυστιανού, εμφανώς συγκινημένη, ανεβαίνει στη σκηνή για να πει «ποτέ ξανά» προειδοποιώντας ότι «αυτό που σκότωσε» τους 57 στα Τέμπη «παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει ξανά και ξανά» αλλά χωρίς να χάνει την ελπίδα της γιατί «είμαστε εδώ δυνατοί και αποφασισμένοι» γιατί «όλη η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τους αδικοχαμένους… Μέχρι τη δικαίωση και ακόμα παραπέρα».

Δείτε εικόνες και βίντεο πριν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας

Ουρές έξω από το Καλλιμάρμαρο λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας

Ο κόσμος πλημμυρίζει το Παναθηναϊκό στάδιο

Όλα έτοιμα για την έναρξη της συναυλίας

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Καλλιμάρμαρο

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Οι Φοίβος Δεληβοριάς, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Μάρθα Φριτζήλα, Τάνια Τσανακλίδου και οι Κοινοί Θνητοί, συμμετέχουν αφιλοκερδώς μέσα από το απόθεμα της ψυχής και της αγάπης τους.

«Ένα γίναμε οι άνθρωποι στον πόνο, ένα και στην αδιανόητη σιωπή που αφήνει η απουσία… ένα στο μούδιασμα που ακολουθεί τα γεγονότα, ένα στην ευθύνη που ακόμη ψάχνει να βρει τη θέση της… Ο Νόμος που ενώνει τις ψυχές μας είναι αυτός της Μουσικής. Με ευγένεια ας σταθούμε και με την ευχή η ένωσή μας να φτάσει τον ουρανό και τα άστρα του όλα. Για όσο ζούμε και βαδίζουμε επάνω στις ράγες της δικής μας διαδρομής η μνήμη των αγαπημένων είναι ορόσημο για την κάθε μέρα μας…», το μήνυμα των διοργανωτών.

Ειδήσεις Σήμερα:Headlines