Η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην Αγγλία και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν το παιχνίδι οι διεθνείς μας ήταν υποδειγματικός.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος αυτά που έγιναν απόψε στο Λονδίνο, με μια νίκη επικών διαστάσεων με 2-1 κόντρα στα «λιοντάρια».

Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο κι έγινε δέκα φορές δυσκολότερο από χθες το βράδυ, όταν έγινε γνωστό πως ο Τζορτζ Μπάλντοκ έχασε τόσο άδικα την ζωή του σε ηλικία 31 ετών.

Η ψυχολογική φόρτιση ήταν τεράστια για τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ωστόσο τα παιδιά της Εθνικής έπαιξαν και για τον Τζορτζ, τιμώντας την μνήμη του φίλου τους, του συμπαίκτη τους, με μια προσπάθεια που χαρακτηρίζεται συγκλονιστική.

Η Εθνική μας ομάδα έκανε κατάθεση ψυχής στο θρυλικό Γουέμπλεϊ κόντρα στην Αγγλία αλλά παράλληλα έκανε και μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της τελευταίες 15ετίας.

Και ήταν επίσης και μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της Εθνικής μας ομάδας, μια νίκη «βγαλμένη» από το μέλλον που προμηνύεται εξαιρετικό.

Γιατί η αλήθεια είναι πως η ελληνική ομάδα παρατάχθηκε στο «άντρο» των Άγγλων για να παίξει καλό ποδόσφαιρο κι αυτό ακριβώς έκαναν οι διεθνείς μας.

Έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και ήταν χωρίς ίχνος αμφιβολίας η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ.

Δεν πήγαμε για να παρκάρουμε… πούλμαν μπροστά στην εστία του Βλαχοδήμου, αλλά παίξαμε με πλάνο και καταφέραμε να «πληγώσουμε» με τις κόντρες την άμυνα της Αγγλίας.

Οι Άγγλοι είναι αλήθεια πως τα… έχασαν γιατί μάλλον δεν περίμεναν τόσο επιθετική την Εθνική μας ομάδα, ίσως πίστευαν κι αυτοί πως οι Έλληνες παίκτες θα έμπαιναν στο γήπεδο απλά για ν’ αμυνθούν.

Η νοοτροπία με την οποία έπαιξαν οι διεθνείς κόντρα στην φιναλίστ του Euro 2024, φανερώνει ότι η ομάδα μας έχει δυνατότητες και πρέπει αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί απ’ όλους.

Όλοι πήραν άριστα για την προσπάθεια που έκαναν καθώς για να παρουσιάσει αυτή την συνοχή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, χρειάστηκε να εφαρμοστεί σωστά το πλάνο απ’ όλους τους παίκτες.

Αφήσαμε για το τέλος την φάση των δύο γκολ που πέτυχε ο Παυλίδης και θα πρέπει να εστιάσουμε στις προσπάθειες του διεθνούς φορ της Μπενφίκα.

Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο Έλληνας στράικερ, «περικυκλωμένος» από τέσσερις αντιπάλους, αλλά και το πλασέ στην γωνία του Πίκφορντ, ήταν ιδανικά στην φάση του πρώτου γκολ, όποως επίσης και το σουτ στην φάση του 2-1.

Ο Ιωαννίδης ήταν νοκ άουτ λόγω τραυματισμού και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Εθνική μας ομάδα αλλά ήταν εκεί ο Παυλίδης, ο οποίος είναι εξαιρετικός επιθετικός και το απέδειξε και σήμερα στο Γουέμπλεϊ.

Ήταν δυο φάσεις που ο σέντερ φορ της Εθνικής μας ομάδας, θύμισε… Μήτρογλου στα πολύ καλά του. Δυο φάσεις που ο Παυλίδης έδωσε σεμινάριο για το πως παίζει ο σέντερ φορ.

Σταθήκαμε άτυχοι στο φινάλε καθώς δεχθήκαμε το γκολ της ισοφάρισης στο 87′ κι ενώ είχαμε διαχειριστεί με τέλειο τρόπο το ματς.

Ακόμα κι έτσι όμως βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσουμε και δεύτερο γκολ κι όχι μόνο να το κυνηγήσουμε αλλά να το πετύχουμε κιόλας στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει πολλές ελπίδες για να πάρει την πρωτιά στο γκρουπ. Αυτό όμως που προέχει είναι να πάρουμε τη νίκη στο παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στην Ιρλανδία στο Καραϊσκάκη.

Μετά θα έχουμε τον χρόνο να δούμε και τα άλλα δύο ματς του ομίλου με Άγγλους (Καραϊσκάκη) και Φινλανδούς (εκτός).