Η Χεζμπολάχ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από επιθέσεις που πραγματοποίησε στο βόρειο Ισραήλ, την ώρα που οι IDF πραγματοποιούν χερσαίες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο και βομβαρδίζουν σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα Βηρυτό.

Η λιβανέζικη οργάνωση μπορεί να είδε τον Χασάν Νασράλα και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της να σκοτώνονται από το Ισραήλ το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν έχει σταματήσει να επιτίθεται και να μάχεται με τις IDF.

Δείτε το βίντεο που δημοσιοποίησε η Χεζμπολάχ:

«Ανοιχτή» σε οποιαδήποτε προσπάθεια για τον τερματισμό του πολέμου

Η προτεραιότητα της Χεζμπολάχ αυτή τη στιγμή είναι να νικήσει με στρατιωτικά μέσα το Ισραήλ, όμως είναι ανοιχτή και σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει για να σταματήσει «η επίθεση», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της οργάνωσης, Μοχάμαντ Αφίφ.

«Το Τελ Αβίβ είναι μόνο η αρχή, το Ισραήλ έχει δει τόσο λίγα», είπε ο Αφίφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Η συνέντευξη δόθηκε στα νότια προάστια της Βηρυτού, με φόντο τα συντρίμμια των βομβαρδισμένων κτιρίων.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας τώρα είναι να νικήσουμε τον εχθρό και να τον αναγκάσουμε να σταματήσει την επίθεση. Ωστόσο, οποιαδήποτε προσπάθεια, από το εσωτερικό ή το εξωτερικό, για την επίτευξη της παύσης της επίθεσης θα εκτιμηθεί, εφόσον συνάδει με τη συνολική αντίληψή μας για τη μάχη, τις συνθήκες και τα αποτελέσματά της», πρόσθεσε.

Ο Αφίφ διέψευσε ότι υπάρχουν αποθηκευμένα όπλα στα νότια προάστια της Βηρυτού και είπε ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε ωρολογιακές βόμβες για να το κάνει να φανεί έτσι. Υποσχέθηκε επίσης στους κατοίκους της περιοχής και σε όσους έχουν εκτοπιστεί από τον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα ότι θα επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους.