Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Αντιμέτωποι είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει  έως τις 19:00 το απόγευμα. Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής ολοκληρώνεται σήμερα.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, ψήφισε ο Χάρης Δούκας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας και σήμερα έχουμε μια ευκαιρία: Να αλλάξουμε πορεία».

10:35 Ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης: Ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ψήφισε λίγο πριν τις 10:30 στο Ίλιον, στην Αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου «Βασίλειος Κουκουβίνος».

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά σημείωσε:

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Κι αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα με κόπο και προσπάθεια. Και θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, γατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και για μια κοινωνία πιο δίκαιη».

10:15 Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ψηφοφορία

Στιγμιότυπο από την ψηφοφοφορία. Εκλογικό κέντρο στο Ίλιον

Στιγμιότυπο από την ψηφοφοφορία. Εκλογικό κέντρο στο Ίλιον

Εκλογικό κέντρο στο Ίλιον

Εκλογικό κέντρο στο Ίλιον

Εκλογικό κέντρο στο Ίλιον

Στιγμιότυπο από την ψηφοφοφορία. Εκλογικό κέντρο στο Ίλιον

Στιγμιότυπο από την ψηφοφοφορία – Εκλογικό κέντρο στο Ίλιον

Εκλογικό κέντρο στο Ίλιον

Στιγμιότυπο από την ψηφοφοφορία. Εκλογικό κέντρο στο Ίλιον

Στιγμιότυπο από την ψηφοφοφορία. Εκλογικό κέντρο στο Ίλιον

09:40 Σε εξέλιξη η ψηφοφορία, στις 10 θα ψηφίσει ο Ανδρουλάκης

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προγραμματίσει να ψηφίσει στις 10 το πρωί στο Ίλιον (Αίθουσα Δημαρχιακού Μεγάρου «Βασίλειος Κουκουβίνος», Κάλχου 48-50).

Στο ίδιο εκλογικό κέντρο στην Αθήνα θα προσέλθει για να ψηφίσει στις 10.30 ο Παύλος Γερουλάνος και αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η Άννα Διαμαντοπούλου θα ψηφίσει στις 11.30 στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης (Φειδιππίδου 22Β), και η Νάντια Γιαννακοπούλου στις 9 το πρωί στο Περιστέρι.

09:27 Ψήφισε ο Μιχάλης Κατρίνης: Οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα να επιλέξουν

«Από αύριο υπάρχει ένας και μόνος στόχος να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο πλειοψηφικό και δύναμη αλλαγής», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα χρειάζεται σοβαρή και ισχυρή αντιπολίτευση και νέα πρόταση διακυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε: «Θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δυνατό όπως πραγματικά αξίζει.

Από την αρχή είπα οι πολίτες ελευθέρα και ανεπηρέαστα να επιλέξουν αυτόν που είναι καλύτερος. Είναι στάση αρχής».

09:18Ψήφισε ο Χάρης Δούκας – «Δύναμή μας η συμμετοχή, να αλλάξουμε πορεία»

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε λίγο μετά τις 9 το πρωί, για το δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, ο ένας από τους δύο διεκδικητές,  ο Χάρης Δούκας.

Ψήφισε ο Χάρης Δούκας

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο κ. Δούκας ανέφερε:

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας και σήμερα έχουμε μια ευκαιρία: Να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να το κάνουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή».

08:00 Ζητούμενο η συμμετοχή

Σημαντικό ρόλο στο β γύρο στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ θα  παίξει η συμμετοχή η οποία αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.

07:30 Τα εκλογικά τμήματα ανά περιφέρεια

Η αναζήτηση των ψηφορόρων στις σημερινές εκλογές θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δε θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.

Η τελική μάχη μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα

Σε περίπτωση που προσέρχεται ψηφοφόρος για να ψηφίσει και δεν εντοπίζεται στον εκλογικό κατάλογο του tablet, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ή στα τηλέφωνα της ΕΔΕΚΑΠ (210 3665374-475-476), ώστε η ΕΔΕΚΑΠ να τον αναζητήσει στον εκλογικό κατάλογο και εφόσον εντοπιστεί, να τον πιστοποιήσει ως ψηφοφόρο και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Για τον β΄ γύρο των εκλογών δεν καταβάλλεται αντίτιμο από τους ψηφοφόρους.

Επίσης, δεν συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή του αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο. Δείτε εδώ τον διαδραστικό χάρτη με τα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ εδώ μπορεί να δείτε αναλυτικά τον κατάλογο ανά εκλογική περιφέρεια.

Επισημαίνεται ότι αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος. Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.

07:00 Άνοιξαν οι κάλπες

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες των επαναληπτικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου, με αντιμέτωπους τους κ. Ανδρουλάκη και Δούκα.