Για μία ακόμη φορά, το Μεγανήσι έκανε την αρχή δίνοντας το πρώτο αποτέλεσμα του δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν οι μισοί ψήφισαν αυτή τη φορά συγκριτικά με τις εκλογές του πρώτου γύρου της περασμένης Κυριακής.

Αυτή τη φορά, δηλαδή, ψήφισαν 35 σε αντίθεση με την πρώτη φοράμ οπότε ψήφισαν 63 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ – περίπου 45% αποχή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Οκτωβρίου το Μεγανήσι είχε αναδείξει πρώτο τον Παύλο Γερουλάνο.

Στον δεύτερο γύρο, τα αποτελέσματα στο Μεγανήσι διαμορφώθηκαν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: 22 ψήφους

Χάρης Δούκας: 12

Άκυρα: 1

Πότε θα μάθουμε τον νικητή

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, με το ενδεχόμενο παράτασης της ψηφοφορίας κατά μία ώρα, όπως συνέβη και στον πρώτο γύρο, να παραμένει ανοιχτό αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις ωστόσο, και με δεδομένη την γρήγορη ροή που διεφάνη στον πρώτο γύρο, η εικόνα για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ θα ξεκαθαρίσει γύρω στις 20.00.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 160.000 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις 16:10, καταγράφοντας μία μείωση της τάξης του 24,3% σε σχέση με τον πρώτο γύρο.