Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι τόνισε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι οι επιθέσεις κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ στον Λίβανο είναι απαράδεκτες, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της.

“Η πρωθυπουργός Μελόνι επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο να δέχεται επίθεση η UNIFIL από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ”, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η ιταλική κυβέρνηση.

Η Ιταλία έχει σημαντική συνεισφορά στην επιχείρηση του ΟΗΕ που είναι γνωστή ως UNIFIL.

Σε μία τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Νετανιάχου, η Μελόνι υποστήριξε την “πλήρη εφαρμογή” της Απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο Λίβανο, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή, σύμφωνα με το γραφείο της.

Δείτε σχετική ανάρτηση στο Χ:

Ο Νετανιάχου παρότρυνε τον ΟΗΕ να απομακρύνει τις δυνάμεις του

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ παρότρυνε τον ΟΗΕ να απομακρύνει τις δυνάμεις της ειρηνευτικής δύναμης UNIFIL από τις περιοχές των μαχών εντός του Λιβάνου.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο στρατός ζήτησε επανειλημμένα από τον ΟΗΕ να απομακρύνει τους κυανόκρανους, προσθέτοντας ότι η παρουσία τους στην περιοχή, τους καθιστά ομήρους της Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, διαβεβαίωσε τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, που έχει αναπτυχθεί στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.