Ο πλούτος του μεγάλου αφεντικού της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, του επικεφαλής της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, και του συνιδρυτή και εκτελεστικού προέδρου της Oracle, Λάρι Ελισον, έσπασε φέτος κάθε ρεκόρ, καθώς οι τρεις αυτοί κροίσοι είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου. Πρόκειται για συνολική αύξηση 217 δισ. δολαρίων μόνο μέσα στο 2024, ποσό που φτάνει το ΑΕΠ της Ελλάδας.

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ο Ζάκερμπεργκ εμφανίζεται να έχει κερδίσει από τις αρχές του έτους λογιστικά περισσότερα από 80 δισ. δολάρια λόγω του ράλι των μετοχών της Meta. Με τον συνιδρυτή του Facebook να βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον να απειλήσει ακόμη και τον Ιλον Μασκ.

Τζένσεν Χουάνγκ

Αύξηση περιουσίας κατά σχεδόν 72 δισ. δολάρια εμφανίζει για το 2024 ο Τζένσεν Χουάνγκ, λόγω του ράλι των μετοχών της Nvidia, της τεχνολογικής εταιρείας της οποίας τις μετοχές έχουν προτιμήσει φέτος οι επενδυτές της Wall Street περισσότερο από κάθε άλλης. Η προσωπική περιουσία του Τζένσεν Χουάνγκ υπολογίζεται πλέον σε 116 δισ. δολάρια, βάσει του Bloomberg.

Λάρι Ελισον

Ο Λάρι Ελισον από την πλευρά του εμφανίζεται να έχει φέτος αύξηση προσωπικής περιουσίας κατά 65,6 δισ. δολάρια, με αυτή να φτάνει τα 188 δισ. δολάρια.