-Λέω ένα πράγμα ξεκάθαρο: δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ.

– Ως εδώ, Στέφανε #Κασσελάκη. Κάθε δήλωσή σου και μια θαλασσοταραχή. Αρκετά δικαιολογήσαμε, κατάπιαμε. Δεν σεβάστηκες την ιστορία του κόμματος και της παράταξης. Δυστυχώς μας πρόδωσες.

– Εχω δεσμευτεί να μην προδώσω τη βάση ποτέ, έτσι πιστεύω ότι κι εκείνη θα πράξει αυτό που πρέπει. Δεν πρόκειται να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνω νέο κόμμα.

– Στο Μαϊάμι να πας.

– Οσοι νομίζουν ότι έχουν βρει ένα Αμερικανάκι σε εμένα, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι είμαι ένας Κρητίκαρος.

– Για να γιατρέψεις μια πληγή,

πρώτα την καθαρίζεις

κι αν δε γατέχεις να χαλάς,

μην ξεκινάς να χτίζεις.

Εμείς θα το γλεντίζομε

κι όπου το βγάλει η βράση

πρέπει να φτιάξει η δουλειά,

αλλιώς θα σιοχαλάσει.

Ο κόσμος θέλει πόλεμο, τη Δεξιά να ρίξει

δε θέλει ούτε τσακωμό

ούτε μασκαραλίκι!!!

Γι’ αυτό και θέλουμε αλλαγή

αι μια στροφή μεγάλη

για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

ρόλο να παίξει πάλι.

– Γεια σου, Πολάκη άρχοντα,

που σ’ αγαπάει η Κρήτη

και που των ογδόντα επτά

έγινες σκουλαρίκι.

Αυτά παθαίνεις μια στιγμή

σαν σκάει ο εγωισμός σου,

ζεις τη μεγάλη σου στροφή

γύρω απ’ τον εαυτό σου.

– Μας βαρέθηκε ο κόσμος, και με το δίκιο του.

– Σε αυτή την κρίσιμη καμπή βρισκόμαστε σήμερα. Είναι η παρακμή του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι. Είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ; Είμαι πεπεισμένος πως όχι, γι’ αυτό «είμαι εδώ».

– Κι εγώ εδώ είμαι. Παρακάτω. Καμιά σοβαρή κουβέντα θα πούμε;

– Οσοι ψάχνουν να μοιραστούν μια μπουκιά σοβαρότητας και δεν υποκύπτουν στα μπουλούκια του μίσους απλώς παραμένουν νηστικοί.

Διάλειμμα: ανάμεσα στα πιάτα που γεύτηκαν [οι προσκεκλημένοι στη γαμήλια γιορτή του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ] ήταν μοσχαρίσιο καρπάτσιο, σαλάτα με προσούτο και μάνγκο, κριθαρότο με αστακό και κολοχτύπα και τα τέσσερα καλύτερα και πιο ακριβά κρασιά του μαγαζιού.

Σκηνή δεύτερη

– Το πρώτο βήμα, για να μην κοροϊδευόμαστε, δεν μπορεί παρά να είναι η ματαίωση, με όρους πολιτικής αντιπαράθεσης και δημοκρατίας, της επιθετικής εξαγοράς του ΣΥΡΙΖΑ από το fund Τόλμη και Γοητεία.

– Οποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια… Τα έχει πει αυτά ο Μαγιακόφσκι πριν από 100 χρόνια και τα έχει μελοποιήσει και ο Θάνος Μικρούτσικος. Εχουμε ένα απρόεδρο κόμμα, όπως στην Αβασίλευτη Δημοκρατία. Δηλαδή στην Αβασίλευτη Δημοκρατία υπάρχει τουλάχιστον εκεί η υπόνοια ότι κάποια στιγμή θα εκλεγεί πρόεδρος.

– Ποιοι μιλούν για τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ; Εκείνοι που όταν είχαν την πλειοψηφία δεν ανέχονταν καμιά διαφορετική άποψη κι έφτιαχναν εσωτερικούς εχθρούς και υπονομευτές;

– Μου κλείνουν τα μικρόφωνα όταν μιλάω.

– Κάτω η χούντα της Αριστεράς.

(Το παρόν είναι προϊόν δημοσιογραφικής αυθαιρεσίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με στιχομυθίες ή και ακριτομυθίες της πολιτικής ζωής μπορεί να είναι συμπτωματική. Μπορεί και όχι)