Εγώ δεν θέλω στην πρώτη γραμμή οποιονδήποτε θα κάνει εξώδικα και θα φέρεται διαλυτικά, υπογράμμισε για τον Στέφανο Κασσελάκη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης.

Όπως ανέφερε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, δεν ήταν μόνον «το εξώδικο, είναι τα κουκουλοφόροι, είναι τα εκτροπές κ.ά.». Σύμφωνα με τον ίδιο, σχετικά με το μπλόκο στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, «υπήρξε μια καθαρή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αυτή η απόφαση η οποία απορρίπτει τη δυνατότητα του Στέφανου Κασσελάκη να είναι υποψήφιος πρόεδρος και είναι αποτέλεσμα της κίνησής του να στείλει εξώδικο στο κόμμα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην πολιτική»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα γλιτώσει τη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, εκτιμήσε πως ναι. «Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην πολιτική, να επιστρέψει στη σοβαρότητα, να παίξει το ρόλο τον οποίο του έχει αναθέσει η ελληνική κοινωνία και να προχωρήσει. Βεβαίως είναι μια δύσκολη περίοδος για εμάς, βεβαίως είναι μια μεταβατική περίοδος αλλά υπάρχει και βάθος κοινωνικό και βάθος στελεχιακό», είπε.

Για το αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να μιλήσει με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε πως «πρέπει να διατυπώσει ο κ. Ανδρουλάκης το σκεπτικό του και να κάνει και τις κινήσεις του και να ολοκληρώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ το δικό του κύκλο ηγεσίας. Όταν θα κλείσει αυτός ο κύκλος οι δυο ηγεσίες θα μπορέσουν να τοποθετηθούνε στα ζητήματα. Όμως όποιος πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ από 13% μπορεί να πάει στο 33% ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάει από το 15% στο 35% με ένα μαγικό τρόπο δεν υπάρχουν τέτοιες λύσεις».

«Το συνέδριο είναι απότοκο της απόφασης της ΚΕ να κάνει μομφή»

Τέλος, αν υπάρχει διαδικαστικά η δυνατότητα ο κ. Κασσελάκης να θέσει θέμα υποψηφιότητας, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε πως oι υποψηφιότητες κατατίθενται πριν από το συνέδριο μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.

«Το συνέδριο είναι για να επικυρώσει τις υποψηφιότητες. Επίσης το συνέδριο είναι απότοκο της απόφασης της ΚΕ να κάνει μομφή και να αίρει τις εξουσίες που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος άρα ως αποτέλεσμα αυτή της διαδικασίας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη διαδικασία αν είναι πρόεδρος ή δεν είναι πρόεδρος. Δεν είναι πρόεδρος και στέλνοντας τα εξώδικα, λέγοντας για κουκουλοφόρους, για πραξικοπήματα και άλλες τέτοιες ιστορίες που δεν έχουν ακουστεί ποτέ και από κανέναν για συνοδοιπόρο και συναγωνιστή κατά την άποψη της ΚΕ δεν μπορεί να είναι και υποψήφιος», κατέληξε ο Κώστας Ζαχαριάδης.