Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να κάνει το 4Χ4, επικρατώντας της Ιρλανδίας στο Καραϊσκάκη και αυτή η νίκη δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στον θρίαμβο επί της Αγγλίας, πριν λίγες μέρες στο Γουέμπλεϊ.

Πετύχαμε τον στόχο μας, σ’ ένα παιχνίδι που τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πιο εύκολα, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Είχαμε πει άλλωστε ότι το ματς δεν θα είναι εύκολο και δεν ήταν, καθώς ο τερματοφύλακας της Ιρλανδίας, Κουίβιν Κέλεχερ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι (αν βέβαια εξαιρέσει κάποιος το μεγάλο λάθος στις καθυστερήσεις με το οποίο έγινε το 2-0 για την ομάδα μας) και κράτησε ανέπαφη την εστία των φιλοξενούμενων στα πρώτα 45 λεπτά.

Η απόδοση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν καλή, οι φάσεις βγήκαν και είχαμε ευκαιρίες αλλά ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ βάλθηκε να μας κάνει την ζωή… δύσκολη στο πρώτο μέρος.

Θα ήταν σημαντικό να έχουμε βρει ένα γκολ στο διάστημα που πιέσαμε πολύ, ειδικά μέχρι το 35’, αλλά θα πρέπει επίσης να πούμε ότι ήταν μεγάλη υπόθεση που προηγηθήκαμε στο σκορ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.

Το 1-0 με το γκολ του Μπακασέτα (48΄) σημειώθηκε σε κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, σ’ ένα σημείο που έκανε πιο άνετα τα πράγματα για την Εθνική μας ομάδα γιατί πολύ απλά έφυγε το άγχος.

Αν το 0-0 έμενε για 15-20 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, τα πόδια θα γίνονταν «βαριά» και το άγχος θα έκανε την… εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη.

Ήταν λοιπόν μεγάλη υπόθεση που καταφέραμε να βρούμε γκολ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους κι αυτό το γκολ μας έδωσε την δυνατότητα να ελέγξουμε το παιχνίδι μέχρι το φινάλε.

Κι όσο για την εικόνα μας στο δεύτερο μέρος, σίγουρα δεν ήταν ανάλογα καλή με αυτή του πρώτου 45λεπτου, αλλά είπαμε ότι η Εθνική έδειξε ότι ήξερε τον τρόπο να διαχειριστεί το προβάδισμα στο σκορ κι αυτό μέτρησε πολύ στην «οικονομία» της αναμέτρησης.

Στις καθυστερήσεις έγινε και το 2-0 κι εκεί τελείωσαν όλα, αλλά είπαμε το «κλειδί» ήταν το γκολ που πέτυχε ο Μπακασέτας νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα μας έφτασε, με την αποψινή νίκη, τους 12 βαθμούς και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να έρθουν κι απόψε οι τρεις πόντοι, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι.

Θα πρέπει όμως να πούμε ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έχουμε μπροστά μας δύο ακόμα παιχνίδια, με το ένα εξ αυτών (απέναντι στην Αγγλία) ν’ αποκτά πλέον χαρακτήρα τελικού.

Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και μετά το αποτέλεσμα στο Γουέμπλεϊ, οι Άγγλοι θα έρθουν στην Ελλάδα θέλοντας πάση θυσία να νικήσουν την Εθνική μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο αγώνας με τα «λιοντάρια» θα είναι πολύ δύσκολος, ίσως δυσκολότερος κι από το ματς στο Γουέμπλεϊ, αλλά είναι προφανές πως η Εθνική ομάδα έχει εξαιρετική εικόνα και το κυριότερο, υπάρχει η πίστη πως όλα μπορούν να γίνουν.

Κι αυτή η πίστη δίνει μεγάλο όραμα στην ομάδα και «εκτοξεύει» την ψυχολογία των παικτών. Τώρα το σύνθημα είναι «όλα για όλα» κόντρα στους Άγγλους.