Παρουσιάζω μια πολιτική ομιλία για να διευκολύνω τους νέους πολιτικούς – οι παλαιοί αυτά τα ξέρουν – να απευθύνονται στους ψηφοφόρους τους. Πάει σε κάθε περίπτωση, αλλά θα πρέπει ο πολιτικός να κοιτάζει ταυτόχρονα και κατάματα τον πολίτη με αυτοπεποίθηση για να μη δίνει την εντύπωση ότι τον κοροϊδεύει:

«Δεν πάει άλλο! Η χώρα χρειάζεται μια αλλαγή και μια νέα πορεία με βασικό σκοπό την ευημερία και την αξιοπρέπεια του πολίτη και τη βελτίωση της δεινής του θέσης που βρίσκεται σήμερα λόγω αυτών των ανίκανων πολιτικών. Εσείς αξίζετε μια καλύτερη μοίρα και μεταχείριση. Τέλος τα ψέματα και οι κούφιες υποσχέσεις! Νέοι άνθρωποι πρέπει να αναλάβουν για να τελειώνουμε με τους πειραματισμούς αυτών που έχουν χάσει κάθε επαφή με τον λαό και που μας έφεραν σε αυτή την αφόρητη κατάσταση. Η οικονομία λειτουργεί για τους λίγους, τους ελίτ, ενώ εσείς, οι βιοπαλαιστές, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι οικογενειάρχες, οι γέροι κα οι γριές και όλοι οι άλλοι που μπορεί να ξέχασα, πρέπει με την ψήφο σας να αλλάξετε τα πάντα και να τελειώνουμε με δαύτους. Εγώ – καλύτερα να λέτε “εμείς”, λοιπόν – εμείς θα δώσουμε τέλος σε αυτές τις σπατάλες και θα διοχετεύσουμε τον πλούτο αυτής της χώρας στους ίδιους τους πολίτες και όχι στους ημέτερους, αρκετά! Φτάνει η αδικία».

«Οπως συχνά το κάνω, χθες πήγα – εδώ πάει το “εγώ” – σε ένα νοσοκομείο και είδα μια τριτοκοσμική κατάσταση. Εμείς ως πρώτη προτεραιότητα θα ενισχύσουμε την υγεία και θα προσλάβουμε… – εδώ βάζετε έναν μεγαλύτερο αριθμό από τον αριθμό που έβαλε ο αντίπαλος πολιτικός – γιατρούς και νοσηλευτές, ως πρώτο βήμα. Οι ταλαιπωρημένοι και οι εγκαταλελειμμένοι θα είναι πλέον η μέριμνά μας. Ειδικά θα αφουγκραστούμε τους νέους. Η παιδεία θα ενισχυθεί. Οι εργαζόμενοι στην παιδεία θα αμείβονται όπως τους αξίζει και άμεσα θα γίνουν… προσλήψεις καθηγητών/τριών – βάζετε έναν αριθμό που να είναι ανταγωνίσιμος με αυτούς που ακούγονται. Ο κάθε φοιτητής όσα χρόνια και να σπουδάζει θα έχει και τη φοιτητική του εστία. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν τους μισθούς που θα τους εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση» – μπορείτε να τάξετε και 13ο και 14ο μισθό και θα πρέπει πάντα να λέτε ότι όλα είναι υπολογισμένα και τα κόστη εξασφαλισμένα. Μην αναφέρετε την «πάταξη της φοροδιαφυγής»,  πλέον μιλάμε για τη «φορολόγηση των υπερκερδών».

«Οι αγρότες θα πρέπει να νιώσουν ότι υπάρχουν πολιτικοί που τους καταλαβαίνουν και τους υποστηρίζουν. Θα λάβουμε δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να μπορούν τα προϊόντα τους να φτάνουν στον αγοραστή σε τιμές που θα τους ενθαρρύνουν να αυξήσουν  την παραγωγή τους. Θα φέρουμε πραγματικούς επενδυτές και όχι τα αρπαχτικά και απάνθρωπα κεφάλαια της εκμετάλλευσης. Για όλα αυτά έχουμε ολοκληρωμένα προγράμματα. Καθαρά λόγια…».

«Με μεγάλη ειλικρίνεια θα ήθελα να σας μιλήσω και για την εξωτερική πολιτική, επειδή εγώ πάντα θέλω να λέω την αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι αυτή. Θα πρέπει να χαράσσεται έπειτα από μελέτη της παγκόσμιας συγκυρίας και της εκάστοτε διεθνούς κατάστασης και όχι με στερεότυπα και ερασιτεχνισμούς. Οι συμμαχίες μας θα έχουν ως βάση το εθνικό μας συμφέρον αφού θα έχουμε καθορίσει τι χρειαζόμαστε και δεν θα πορευόμαστε με τις οδηγίες των ξένων κέντρων».

«Το κράτος θα είναι φιλικό απέναντι στον πολίτη και όχι τιμωρητικό και τρομοκρατικό. Με κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο που θα ανοίγουμε θα κλείνουμε και μερικά κελιά φυλακών» – ο στόμφος και ο ποιητικός λόγος μετράει! «Η ηθική που τόσο μας έλειψε θα επικρατήσει επιτέλους στη χώρα. Η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι αυτό που τόσο χρειαζόμαστε. Αλλά το σημαντικότερο, θα κυριαρχήσει η αλήθεια και οι συγκεκριμένες προτάσεις και όχι οι αφηρημένες γενικεύσεις που αποσκοπούν στο να τουμπάρουν τον ανυποψίαστο πολίτη. Τότε μόνο θα έχουμε μια πραγματική δημοκρατία για τον άνθρωπο. Πιστεύω ότι με την ψήφο σας θα απαλλαγούμε από τον/την Χ» – εδώ μπαίνει το όνομα του/της εκάστοτε πρωθυπουργού. Αυτή η ομιλία αν μεταφραστεί μπορεί και να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε χώρα της γης, για οποιαδήποτε περίπτωση και από οποιονδήποτε πολιτικό. Αρκεί να του λάχει και το κατάλληλο ακροατήριο.