Για «αντικαταστατικές αποφάσεις που έχουμε να ανατρέψουμε στο συνέδριο» έκανε λόγο η βουλεύτρια Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεοδώρα Τζάκρη.

Όπως είπε η Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, «διαχώρισαν την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής από την εκλογή του προέδρου. Το λέει ρητά το καταστατικό μας πως την ίδια μέρα που εκλέγεται πρόεδρος εκλέγεται και Κεντρική Επιτροπή από το σύνολο των μελών. Το ανέτρεψαν και αυτό».

Τόνισε επίσης πως «η Κεντρική Επιτροπή εισηγείται προς το Συνέδριο, που είναι το μόνο αρμόδιο να ανακηρύξει τις υποψηφιότητες και να ανατρέψει τις προηγούμενες αποφάσεις της ΚΕ και να επαναφέρει τη νομιμότητα».

«Αν έχει ευθιξία η κ. Σβίγκου θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί»

Σύμφωνα με τη Θεοδώρα Τζάκρη «βγάλανε ανακοίνωση κατά παράβαση των καθηκόντων της γραμματέας. Γιατί η γραμματέας πρέπει να διαφυλάττει πρώτα από όλα το καταστατικό», ανέφερε στη συνέχεια εξαπολύοντας πυρά στη Ράνια Σβίγκου για τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε πως η απόφαση της ΚΕ για τον Κασσελάκη «είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη».

Πρόσθεσε πως «η θητεία της κυρίας Σβίγκου έχει λήξει ούτως ή άλλως. Αν υπήρχε ευθιξία, έπρεπε να είχε παραιτηθεί».

«Θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή ο Κασσελάκης»

Συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης θα είναι οπωσδήποτε υποψήφιος πρόεδρος και θα ανακηρυχτεί από το Συνέδριο και θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή», ενώ πρόσθεσε ότι «άλλοι θέλουν να βάλουν σιγαστήρα στη φωνή της μελών αλλά εγώ θέλω να βάλω μεγάφωνο», ενώ σχολίασε πως «είναι κατάντια να μας σχολιάζει ο Παύλος Μαρινάκης».

Για τα όσα συνέβησαν έξω από τον χώρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το περασμένο Σάββατο σχολίασε πως «υπήρξαν κάποιες εντάσεις μεταξύ των μελών της ΚΕ γιατί δεν δέχονταν να υπάρξει έλεγχος στη διαπίστευση των μελών και κάποιος άνθρωπος, αξιοπρεπής επιστήμονας, είπε μια απρεπή έκφραση σε κάποιες συντρόφισσες της ΚΕ. Αυτά είναι ασήμαντα γεγονότα μπροστά στην ιστορία των δύο συγκρούσεων της Αριστεράς».

Τόνισε πως «ο κ. Κασσελάκης αν ήθελε και πραγματικά έκανε αυτά που τον κατηγορούν οι προβοκάτορές του, θα είχε εκεί στην πλατεία Καραϊσκάκη, 5.000 ανθρώπους».

Πυρά σε Πολάκη και Παππά

Για τη στάση του Παύλου Πολάκη είπε πως «μάλλον θέλει να τον αποκλείσει τον κ. Κασσελάκη. Γιατί προχτές δεν ήρθε στην ΚΕ και έστειλε τους δικούς τους και δημιουργήθηκε απαρτία. Καλά είναι τα λόγια αλλά πρέπει να τα βλέπουμε και στην πράξη».

Για τον Νίκο Παππά επισήμανε πως «μέχρι πρότινος ήταν υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη, στην Πολιτική Γραμματεία άλλαξε στάση και είναι μεταξύ αυτών που ψήφισαν να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή για τον αποκλεισμό του κ. Κασσελάκη, με πρόσχημα το εξώδικο», ενώ τόνισε πως τον υπερασπίστηκε ως εισηγήτρια της προανακριτικής επιτροπής που καταδίκασε τον κ. Παππά και τον οδήγησε στο ειδικό δικαστήριο. «Τον έχω υπερασπιστεί με κόστος», είπε.

«Ξέρουν πως θα εκλεγεί και θέλουν να βάλουν προσκόμματα για να μην εκλεγεί»

Για το εάν την επόμενη ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ενωμένος, η Θεοδώρα Τζάκρη σχολίασε «τα απλά μέλη θα μείνουν μαζί. Εγώ θεωρώ πως ακόμα και μεταξύ των ανθρώπων που συμμετείχαν στη λήψη αποφάσεων, υπάρχουν άνθρωποι που με σωφροσύνη και σύνεση την επόμενη ημέρα θα επικρατήσει σε αυτούς η αγάπη για το κοινό μας σπίτι που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ με όλους μπορώ να είμαι την επόμενη μέρα».

Καταληκτικά ανέφερε πως «δεν θέλουν τον κ. Κασσελάκη. Ξέρουν πως θα εκλεγεί και θέλουν να βάλουν προσκόμματα για να μην εκλεγεί. Αλλά δεν θα το πετύχουν. Και αυτό το είπε η ίδια η κυρία Γεροβασίλη στην ΚΕ πως θα κάνω τα πάντα να μην είναι υποψήφιος», κατέληξε.