Είναι αυτή η εποχή του χρόνου. Η εποχή που, καθώς ολοκληρώνεται το 2024 εμφανίζονται ξανά (και ξανά και ξανά και ξανά) οι προφητείες της Μπάμπα Βάνγκα.

Για τους ελάχιστους που μπορεί να μην γνωρίζουν τι εστί Μπάμπα Βάνγκα, πρόκειται για μια τυφλή μυστικίστρια, η οποία πέθανε το 1996. Λέγεται ότι η Baba Vanga είχε την τρομερή ικανότητα να βλέπει στο μακρινό μέλλον και έτσι έκανε μια σειρά από ανατριχιαστικές προβλέψεις για το τι θα συμβεί στην ανθρωπότητα τις επόμενες δεκαετίες.

Μάλιστα, κάποιοι το πάνε ακόμα πιο μακριά και ισχυρίζονται ότι πολλές από αυτές τις έχει πετύχει, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ακόμα και σήμερα συνεχίζουμε να διαβάζουμε (και να γράφουμε) για εκείνη και τις «προβλέψεις» της

Κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι έχει προβλέψει στην πραγματικότητα και σε πόσες από τις προβλέψεις έχει πέσει μέσα…

Σε κάθε περίπτωση, κάποιες από τις προβλέψεις που της «αποδίδουν» είναι γεγονότα όπως ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το τσουνάμι του 2004, ακόμη και την ημερομηνία του δικού της θανάτου.

Ancient Aliens: Baba Vanga (Season 12, Episode 10) | History

Τα τελευταία χρόνια, διάφορες προφητείες που προβλέπουν την απόλυτη καταστροφή και τη συντέλεια του κόσμου έχουν «χρεωθεί» στη Vanga. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί στα social media και η προφητεία της για το «τέλος της ανθρωπότητας». Μέχρι στιγμή τίποτα δεν έχει (ευτυχώς) επαληθευτεί.

Ας δούμε κάποιες από τις πιο τρομακτικές της προβλέψεις…

  • 2025 – Μεγάλος ευρωπαϊκός πόλεμος

Λοιπόν, η Μπάμπα Βάνγκα πίστευε ότι το 2025 θα δει την ευρωπαϊκή ήπειρο να καταστρέφεται από έναν μεγάλο πόλεμο.

  • 2033 – Αποχαιρετάμε τους πάγους

Αναμφισβήτητα αποτελεί ίσως την πιο πιθανή από όλες τις προβλέψεις της. Η Μπάμπα Βάνγκα πίστευε ότι οι πάγοι θα εξαφανιστούν εντελώς μέχρι το 2033 – ένα γεγονός που θα προκαλέσει παγκόσμια καταστροφή, καθώς η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί δραστικά.

  • 2076 – Κομμουνισμός

Ο κομμουνισμός μπορεί σήμερα να μας φαίνεται κάτι μακρινό, αλλά η πολιτική φιλοσοφία θα ξαναέρθει στο προσκήνιο σε κάτι περισσότερο από 50 χρόνια. Και αυτή τη φορά, οι εργάτες όλου του κόσμου θα ενωθούν και θα φτιάξουν έναν κόκκινο κόσμο.

  • 2130 – Ερχόμαστε σε επαφή με εξωγήινους

Σύμφωνα με αυτό το χρονοδιάγραμμα της τυφλής μυστικίστρια, θα μας πάρει λίγο περισσότερο από έναν αιώνα για να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους.