Το νέο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά είναι «καθ’οδον», αυτή τη φορά από την Κύπρο, και ένας από τους παραλήπτες είναι το Μαξίμου. Η σημερινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού- με βασικό άξονα τα εθνικά και ελληνοτουρκικά – θα αναδείξει το κατά πόσο η νέα παρέμβαση θα ανεβάσει την «ένταση» με τον νυν Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στον απόηχο των κοινών κινήσεων (εμφανίσεων ή μη) των πρώην πρωθυπουργών, αλλά και της συνεχούς γκρίνιας των βουλευτών -για τομείς του κυβερνητικού έργου-  το μήνυμα που θα στείλει ο Αντώνης Σαμαράς αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του in, αποδέκτης αρκετών παραπόνων για τη λειτουργία της αγοράς και την αλματώδη αύξηση των τιμών, έγινε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην κλειστή ενημέρωση που παρείχε σε βουλευτές της ΝΔ.

Θα παγιωθεί η ένταση;

Ενόψει δε της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου η τοποθέτηση του κ. Σαμαρά -εφόσον είναι αιχμηρή- θα παγιώσει μια ένταση στις σχέσεις με το Μαξίμου.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κύπρο, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, προκειμένου να παραστεί σε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, και να απονείμει το ετήσιο  βραβείο της «γυναίκας της χρονιάς».  Ο πρώην πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία με επίκεντρο τα  ελληνικότουρκικά.

Σημειώνεται ότι την φετινή χρονιά το βραβείο απονέμεται σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου, με αφορμή τα 50 χρόνια της εισβολής και κατοχής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της φετινής απονομής, «βραβεύονται εκείνες οι σπουδαίες γυναίκες που δυστυχώς μέχρι και σήμερα βιώνουν τις συνέπειες της Τουρκικής εισβολής και κατοχής. Δηλαδή οι άξιες μανάδες και γιαγιάδες μας».