Το ποσό-ρεκόρ των 450.000 δολαρίων, που θα διατεθεί για την υποστήριξη πρωτοβουλιών ανθρωπιστικής και οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, συγκεντρώθηκε στο 8ο Annual London Gala, την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση του οργανισμού The Hellenic Initiative (THI) στο Λονδίνο.

Το γκαλά, το οποίο έχει εξελιχθεί στην κορυφαία διοργάνωση για την ελληνική ομογένεια της Βρετανίας, και σημείο συνάντησης Ελλήνων και φιλελλήνων από όλο τον κόσμο, διοργανώθηκε στις 3 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο The Dorchester, παρουσία 400 προσκεκλημένων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν δύο οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα: η Τράπεζα Τροφίμων και η Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά (NANG).

Η Τράπεζα Τροφίμων της Ελλάδας, που ιδρύθηκε το 1995, διανέμει περισσότερους από 2.000 τόνους τροφίμων ετησίως για τη στήριξη χιλιάδων ανθρώπων που έχουν ανάγκη, μέσω των συνεργασιών της με τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρός της, Παναγής Βουρλούμης.

Η NANG είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που επικεντρώνεται στην ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα της Ελλάδας, έχοντας υποστηρίξει τη δημιουργία πολυάριθμων βιώσιμων επιχειρήσεων σε αγροτικές και απομακρυσμένες κοινότητες. Το βραβείο παρέλαβε η διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού, Εφη Λαζαρίδου.

Η οργάνωση The Hellenic Initiative ιδρύθηκε το 2012.

Είναι ο μεγαλύτερος διεθνής οργανισμός της ελληνικής διασποράς, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 35 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την οικονομική αναζωογόνηση στην Ελλάδα. Μέσω των φιλανθρωπικών δράσεων και των εξειδικευμένων προγραμμάτων που εκπονεί, το THI ενδυναμώνει τις ελληνικές κοινότητες, υποστηρίζει επιχειρήσεις και δημιουργεί ευκαιρίες σε όλη την Ελλάδα.

«Η παρουσία του THI σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα στο Λονδίνο, υπογραμμίζει τον αντίκτυπο που έχει η αποστολή μας. Είμαστε ευτυχείς που οι πρωτοβουλίες μας και το πνεύμα ‘’όλοι μαζί’’ που μας διακατέχει συνεχίζουν να εμπνέουν ανθρώπους από όλες τις γενιές και τις περιοχές, ενισχύοντας τη συλλογική μας αφοσίωση στην Ελλάδα», δήλωσε ο Αντριου Λιβέρης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του THI.

Οικοδεσπότες του γκαλά ήταν ο Κωνσταντίνος Λογοθέτης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του THI London, οι Νίκος Σταθόπουλος και Πίτερ Πούλος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του THI, και η διεθνής πρέσβειρα του THI Τατιάνα Μπλάτνικ. Στο τέλος της βραδιάς τραγούδησε η Ελένη Φουρέιρα.