Το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD θα είναι πλήρως επιχειρησιακά ικανό «στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ, προσθέτοντας ότι «έχει ενσωματωθεί στην ισραηλινή αεράμυνα και στις ευρύτερες περιφερειακές προσπάθειες των ΗΠΑ».

Με εγκαταστημένο το νέο αντιπυραυλικό σύστημα το Ισραήλ μπορεί να προχωρήσει στην προαναγγελθείσα επίθεση στο Ιράν, η οποία πιθανότατα θα προκαλέσει νέα απάντηση από την Τεχεράνη.

Αμερικανικά δημοσιεύματα έχουν αναφέρει ότι ο Νετανιάχου έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ να μην επιτεθεί σε πυρηνικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν, ωστόσο στις επίσημες δηλώσεις του Ισραήλ οι τόνοι παραμένουν υψηλοί.

Το μήνυμα του Ισραήλ για συνέχεια του πολέμου

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκτιμούν ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν πριν τις αμερικανικές εκλογές, γεγονός που αυξάνει το άγχος στην Ουάσιγκτον ότι μπορεί να υπάρξει ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και να επηρεάσει τα αποτελέσματα της κάλπης.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, με τις ΗΠΑ να δηλώνουν πέρα από την ικανοποίησή τους, ότι ο θάνατός του ανοίγει ένα παράθυρο για την επίτευξη εκεχειρίας.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ξεκαθάρισε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί στη Γάζα, τον Λίβανο και τη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι είναι ευκαιρία να «απαλλαγούμε από τον άξονα του κακού».