Ο Landon Kemp ήταν μόλις οκτώ ετών όταν, το 1997, ο ίδιος και η οικογένειά του ενεπλάκησαν σε τρομακτικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η οικογένεια που επέστρεφε από την εκκλησία στην Καρολίνα των ΗΠΑ, χτυπήθηκε πλαγιομετωπικά από ένα ασθενοφόρο σε μια διασταύρωση.

Ο πατέρας του Landon σκοτώθηκε ακαριαία και το αυτοκίνητο ήταν τόσο κατεστραμμένο που αρχικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν κατάλαβαν ότι υπήρχε παιδί στο όχημα που χρειαζόταν διάσωση.

Η μητέρα του, Julie, η οποία βρισκόταν επίσης στο αυτοκίνητο περιγράφει σε ένα βίντεο πως ήταν πεπεισμένη ότι ο Landon ήταν νεκρός.

«Δεν μπορούσαν να δουν το σώμα του λόγω της ζημιάς που είχε γίνει στην πλευρά του οδηγού», θυμάται η Julie.

«Όταν είδαν το παπούτσι του, χρειάστηκε να ψάξουν περισσότερο για το πτώμα του. Όταν έβγαλαν τον Landon από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, δεν ανέπνεε. Οι ανταποκριτές κατάφεραν να τον επαναφέρουν και μεταφέρθηκε αμέσως από τον τόπο του δυστυχήματος με αεροσκάφος έκτακτης ανάγκης στο Ιατρικό Κέντρο της Καρολίνας. Θα πέθαινε άλλες δύο φορές εκείνη την ημέρα, αλλά κάθε φορά οι γιατροί κατάφερναν να τον επαναφέρουν», περιγράφει η Julie.

Αλλά ακόμη και τότε, οι γιατροί είπαν ότι ο γιος της μπορεί να έχει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης οξυγόνου που είχε υποστεί.

Είχε δει τον πατέρα του στον Παράδεισο

Ωστόσο, ο Landon όχι μόνο απέφυγε ως εκ θαύματος την εγκεφαλική βλάβη, αλλά είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που έχουν βιώσει εμπειρίες κοντά στον θάνατο, λέγοντας ότι πήγε «στον Παράδεισο».

Η Julie θυμάται ότι, όταν ο Landon ξύπνησε, πήγε να του πει για τον θάνατο του πατέρα του, αλλά εκείνος την διέκοψε λέγοντάς της ότι το ήξερε ήδη, επειδή τον είχε δει στον Παράδεισο.

Σήμερα ο Landon εξακολουθεί να θυμάται έντονα τα όσα βίωσε στην… άλλη πλευρά.

«Θυμάμαι ότι μπόρεσα να δω τον πατέρα μου και τον φίλο του Olan Palmer, ο οποίος είχε πεθάνει λιγότερο από ένα μήνα πριν από εκείνον», είπε.

«Και τον γιο του Olan, τον Neal Palmer, ο οποίος είχε πεθάνει πάνω από 4 χρόνια πριν. Κανείς μας δεν είπε κουβέντα, απλά στεκόμασταν όλοι εκεί», ανέφερε ο ίδιος.

«Ήξερα ότι ήταν τα αδέλφια μου, παρόλο που κανείς δεν μου είχε μιλήσει ποτέ γι’ αυτά»

Ο Landon ισχυρίζεται επίσης ότι γνώρισε δύο από τα αδέλφια του καθότι η μητέρα του είχε δύο αποβολές πριν γεννηθεί ο ίδιος.

«Ήξερα ότι ήταν τα αδέλφια μου, παρόλο που κανείς δεν μου είχε μιλήσει ποτέ γι’ αυτά. Απλά όντας στον Παράδεισο, υποθέτω ότι γνωρίζεις τους δικούς σου ή ξέρεις ποιοι είναι όλοι», εξηγεί.

Ο Landon πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια κάθε «θανάτου» του είχε μια διαφορετική εμπειρία και σε έναν από αυτούς συνάντησε τον Ιησού.

YouTube video player

Εμπειρίες, όπως αυτές που βίωσε ο Landon, ότι είδε και άκουσε πράγματα ενώ ήταν κλινικά νεκρός, έχουν κάποια επιστημονική βάση.

Εδώ και χρόνια μελέτες έχουν δείξει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά τη διακοπή λειτουργίας της καρδιάς.

Ωστόσο, περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν ότι ο εγκέφαλος μπορεί να εξακολουθεί να βιώνει σποραδικές εκρήξεις δραστηριότητας ακόμη και μετά από μία ώρα χωρίς οξυγόνο, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

Αυτή η δραστηριότητα μετά τον κλινικό θάνατο είναι σε επίπεδα που κανονικά συνδέονται με ανώτερες νοητικές λειτουργίες, όπως η σκέψη και η φαντασία.

Τέτοιες ανακαλύψεις οδήγησαν ορισμένους γιατρούς να ζητήσουν να αναθεωρηθεί η συνήθης πρακτική της κήρυξης των ανθρώπων ως νεκρών μετά από τρία έως πέντε λεπτά στέρησης οξυγόνου, καθώς αυτοί οι ασθενείς θα μπορούσαν θεωρητικά να αναζωογονηθούν.