ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ

Ο Τραμπ τα έχει χαμένα;

«Ελπίζω να είναι καλά». Με αυτά τα λόγια η Κάμαλα Χάρις αμφισβήτησε και πάλι τη διανοητική κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Ρεπουμπλικανός  αντίπαλός της διέκοψε το βράδυ της Δευτέρας μια προεκλογική εκδήλωσή του και παρέμεινε στη σκηνή επί 40 λεπτά χορεύοντας και λέγοντας: «Ας ακούσουμε μουσική». Το επιτελείο της Δημοκρατικής υποψήφιας για την προεδρία παρουσιάζοντας το βίντεο του συμβάντος σχολίασε: «Ο Τραμπ φαινόταν χαμένος, ζαλισμένος και σαν παγωμένος στη σκηνή». Η παράξενη σκηνή εκτυλίχθηκε στο Οουκς της Πενσιλβάνια, όπου ο Τραμπ είχε καλέσει τους υποστηρικτές του σε συζήτηση. Ο κλιματισμός της αίθουσας δεν ήταν καλός και δύο άτομα λιποθύμησαν.

«Θέλει κάποιος άλλος να λιποθυμήσει; Σηκώστε το χέρι» σχολίασε ειρωνικά ο Τραμπ και μετά άρχισε να χορεύει ζητώντας να δυναμώσουν τη μουσική. Χθες ο 78χρονος μεγιστάνας απάντησε στα σχόλια με μια ανάρτηση στον ιστότοπό του ότι «σε δυο ξεχωριστές γνωστικές εξετάσεις τα αποτελέσματά του ήταν εξαιρετικά».

ΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ

Σαφής η συνεργασία με τον Κιμ

«Η συνθήκη Ρωσίας – Βόρειας Κορέας που υπογράφηκε τον Ιούνιο από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σαφής και προβλέπει στρατηγική συνεργασία σε όλους τους τομείς» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας σε περίπτωση ανοικτής ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα στα δύο κορεατικά κράτη. Ο βορειοκορεάτικος στρατός ανατίναξε χθες με δυναμίτη τμήματα της διαδρομής που χρησιμοποιείτο άλλοτε για διασυνοριακές ανταλλαγές με τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τη Σεούλ, που απάντησε με προειδοποιητικά πυρά, σε ένα νέο επεισόδιο αύξησης των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα έχουν ενισχύσει σημαντικά τις σχέσεις τους αφότου η Μόσχα εξαπέλυσε την επίθεσή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, σφυρηλατώντας μια αντιδυτική συμμαχία. Η Πιονγκγιάνγκ κατηγορείται ιδίως από τους Δυτικούς ότι παρέχει ποσότητες οβίδων και πυραύλων στον ρωσικό στρατό και από το Κίεβο ότι στέλνει εκεί στρατιώτες.

ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΜΠΡΑΟΥΝΛΙ

Κατέκτησε και τις 14 κορυφές

Μια 23χρονη έγινε η νεότερη γυναίκα που ανέβηκε και στις 14 ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Η Αντριάνα Μπράουνλι έφτασε στην τελευταία από αυτές, την κορυφή Σισαπάνγκμα, ύψους 8.027 μέτρων, στο Θιβέτ, την περασμένη εβδομάδα – τρία χρόνια αφότου η νεαρή είχε κατακτήσει την κορυφή του Εβερεστ και αποφάσισε να σκαρφαλώσει και στις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων. Τι έκανε μόλις τα κατάφερε; «Αρχισα να κλαίω. Θυμάμαι ότι βλέπαμε την ανατολή του ήλιου και δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου». Την τελευταία της ανάβαση η Μράουνλι την πέτυχε χωρίς τη χρήση συμπληρωματικού οξυγόνου, καθιστώντας την ακόμα πιο δύσκολη πρόκληση. «Ολα έχουν να κάνουν με το εγγενές κίνητρο να θέλω να πιέσω το σώμα μου και να πετύχω τους προσωπικούς μου στόχους» λέει. «Εφυγα από το πανεπιστήμιο και το πτυχίο μου για να ακολουθήσω μια καριέρα στην ορειβασία. Θυσίασα φιλίες, τακτική εφηβική ζωή και πολλά άλλα, όμως άξιζε τον κόπο».