«Θέλω να επανέλθει στο στίβο της αντιπαράθεσης», είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον προκαλώ δημόσια να προχωρήσουμε σε debate και να αντιπαραθέσουμε τις ιδέες μας», πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα όπου ερωτηθείς σχετικά απάντησε:

«Το Συνέδριο θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πραγματοποιηθεί. Οι εκλογές δεν πρέπει να αναβληθούν. Όσον αφορά τον κ. Κασσελάκη έχω τοποθετηθεί καθαρά. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω. Θέλω να τον νικήσω διότι θέλω να ηττηθεί το απολιτίκ πράγμα το οποίο εκπέμπει.

Όλη αυτή η λογική η οποία δεν απαντά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αλλά ουσιαστικά με τη βοήθεια και μέρους των «87», τον έχει κάνει να συμπεριφέρεται σαν Βασιλάκης Καΐλας που τον πετάνε εκτός. Όχι, εγώ θέλω να επανέλθει στο στίβο της αντιπαράθεσης και να ηττηθεί. Και τον προκαλώ και δημόσια να προχωρήσουμε σε ένα ντιμπέιτ που να αντιπαραθέσουμε τις ιδέες μας. Να βγάλει ο καθένας το συγκεκριμένο του πρόγραμμα και όχι γενικά να πετάμε κουβέντες που να πυροδοτούν διχασμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει ο κ. Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης επανέλαβε ότι «δυστυχώς με ευθύνες του πρώην προέδρου που στέλνει εξώδικα στο κόμμα, το οποίο θέλει να ηγηθεί και με ευθύνες ενός κομματιού σοβαρού από τους «87», οι οποίοι προώθησαν τον αποκλεισμό του, έχει μεταφερθεί η κουβέντα από την αναγκαιότητα διατύπωσης ενός προγράμματος συγκεκριμένου και ριζοσπαστικού που πρέπει να εκπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ότι «αντί να πάμε την κουβέντα εκεί, κουβεντιάζουμε με ένα τοξικό και διχαστικό κλίμα, το οποίο είναι αποκρουστικό για την κοινωνία» και συμπλήρωσε «ότι υπάρχουν ευθύνες και στις δύο μεριές» και ότι ο ίδιος δεν υπηρετεί ούτε «το πολιτικό σχέδιο του κ. Κασσελάκη που θέλει ένα κόμμα του 5% που θα ασχολείται με ένα μέρος των δικαιωμάτων» ούτε «το πολιτικό σχέδιο μιας άλλης μεριάς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει πάλι ένα μικρό ΣΥΡΙΖΑ στήριγμα μιας «κεντροαριστεράς» (…).

Εγώ θέλω ένα ΣΥΡΙΖΑ που να ξαναγίνει ηγεμονική δύναμη στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βασικός κορμός και πυρήνας της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης που θα διεκδικήσει και θα παλέψει για την πτώση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα εκπέμψει ένα πρόγραμμα που θα εφαρμόσει την επόμενη μέρα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Ο Τσίπρας έφερε την Αριστερά σε κυβερνητική θέση»

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να μιλήσει στο Συνέδριο, ο Παύλος Πολάκης είπε:

«Να ρωτήσετε τον ίδιο και όχι εμένα. Ο Αλέξης ανέλαβε την ευθύνη του και παραιτήθηκε. Από κει και πέρα έχει επιλέξει να παρεμβαίνει μέσω του Ινστιτούτου. Είναι αλήθεια ότι παλέψαμε για πάρα πολλά πράγματα και φτιάξαμε και πάρα πολλά πράγματα αλλά κάποιες στιγμές συγκρουστήκαμε κιόλας γιατί είχαμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε σχέση με την ένταση της αντιπολίτευσης, την οποία έπρεπε να κάνουμε το 2019 – 2023.

Είχαμε διαφορετική αντίληψη σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας κτλ. Από κει και πέρα νομίζω ότι τον Αλέξη τον Τσίπρα πρέπει να ρωτήσετε που έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο έφερε την Αριστερά σε κυβερνητική θέση».