Νέα τροπή λαμβάνει η «υπόθεση Εμπαπέ» με την αποκάλυψη της «Le Parisien» πως ο ποδοσφαιριστής συνευρέθηκε σεξουαλικά με νεαρή γυναίκα κατά τη διάρκεια της 48ωρης παραμονής του στη Στοκχόλμη. Θεωρεί ωστόσο πως αυτό συνέβη συναινετικά λόγω των μηνυμάτων που αντάλλαξε με τη νεαρή γυναίκα την επόμενη ημέρα.

Ο Εμπαπέ θεωρεί αδύνατο η συγκεκριμένη γυναίκα να τον κατηγορεί για βιασμό γιατί όλα τα μηνύματα αναφέρονταν σε «μία χαρούμενη συνάντηση» και σε «μία συναινετική σχέση».

Η «Le Parisien» ωστόσο θεωρεί πολύ πιθανό τα μηνύματα να μην ανήκουν στο πρόσωπο που έκανε την καταγγελία.

Το στενό περιβάλλον του Εμπαπέ θεωρεί ότι θα ξεκινήσει μια μακρά, κουραστική και καταστροφική για την εικόνα του, διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλύψει οι σουηδικές εφημερίδες, νεαρή γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο που διαθέτει ειδικό τμήμα περίθαλψης για θύματα σεξουαλικών επιθέσεων και ζήτησε βοήθεια, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε τον Εμπαπέ για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Οι δικαστικές Αρχές της Σουηδίας δεν έχουν κατονομάσει ακόμα τον ποδοσφαιριστή ως τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση, παρά μόνο πηγές που πρόσκεινται στον σουηδικό Τύπο.

Τον τελευταίο χρόνο η Στοκχόλμη αποτελεί πόλο έλξης πολλών διάσημων ποδοσφαιριστών, γιατί εκτιμούν τη διακριτικότητα των νυχτερινών μαγαζιών και ιδιαίτερα των Σουηδέζων, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τις Γαλλίδες και τις Ισπανίδες, εξηγεί στη «Le Parisien» στενός φίλος διεθνούς γάλλου ποδοσφαιριστή.

Αστρονομικά ποσά

Το κλαμπ που διασκέδασε ο Εμπαπέ είναι το «V», που θεωρείται σημείο αναφοράς για τα VIP κλαμπ της Σουηδίας. Βρίσκεται στην ταράτσα ενός εμπορικού κέντρου με τις Dom Perignon των 13.000 ευρώ να πωλούνται σαν ζεστά καρβέλια. Η ελάχιστη κατανάλωση για τους θαμώνες είναι 1.750 ευρώ. Από την ημέρα που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, η ιστοσελίδα της εταιρείας που οργάνωσε τα πάρτι για τον Εμπαπέ έπαψε να είναι σε λειτουργία.

Η έννοια της συναίνεσης θα μπορούσε τώρα να βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας. Από την 1η Ιουλίου 2018 η Σουηδία έχει υιοθετήσει ειδική νομοθεσία για τη «συναίνεση». Το θύμα δεν χρειάζεται πλέον να αποδείξει ότι απειλήθηκε, ή ότι βρισκόταν σε αδύναμη θέση λόγω κατανάλωσης αλκοόλ. Αρκεί να εκφράσει πως δεν συμμετείχε «ελεύθερα» στην πράξη. Εναπόκειται έτσι στον κατηγορούμενο να εξηγήσει τι τον έκανε να πιστέψει ότι η σύντροφός του συναινούσε.

Η δικηγόρος του Εμπαπέ ανέφερε πως κάποιος πρέπει να είχε παρακολουθήσει τον παίκτη όταν ταξίδεψε στη Στοκχόλμη. «Κάποιος ήξερε ότι θα πήγαινε στη Στοκχόλμη. Ενας παπαράτσι τον φωτογράφισε και συμπτωματικά η ίδια εφημερίδα δημοσίευσε πληροφορίες για τη μήνυση που έχει κατατεθεί. Οταν υποβάλεις μια τόσο σοβαρή καταγγελία δημοσιοποιώντας την σε πραγματικό χρόνο, όταν αντιμετωπίζεις μια παγκοσμίου φήμης προσωπικότητα, εγείρει ερωτήματα. Ηταν στημένος; Δεν βγάζω τέτοια συμπεράσματα, δεν ξέρω. Κάνω ερωτήσεις στον εαυτό μου υπό το φως του χρονοδιαγράμματος, του τρόπου που έγινε», δήλωσε η δικηγόρος του Εμπαπέ, Μαρί-Αλί Κανού-Μπερνάρ.

Ετοιμος για αντεπίθεση

Το περιβάλλον του γάλλου ποδοσφαιριστή δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον των εφημερίδων που αποκάλυψαν το θέμα στη Σουηδία.

Αν ο Εμπαπέ κριθεί ένοχος ο σουηδικός ποινικός κώδικας προβλέπει ποινή φυλάκισης έξι ετών. Η ποινή μπορεί να αυξηθεί σε 10 σε περίπτωση «επιβαρυντικών συνθηκών» ή να μειωθεί σε τρία.

Η ομάδα του Ρεάλ Μαδρίτης τον στηρίζει πάντως αναφανδόν και στέλεχός της δήλωσε πως «πρόκειται για την πιο ψεύτικη ιστορία στα χρονικά του αθλητισμού».

Ο Εμπαπέ έλαβε χθες το βραβείο του ως ο καλύτερος παίκτης της Ρεάλ για τον μήνα Σεπτέμβριο και ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι με τη Θέλτα.