Η ένοπλη ομάδα του Λιβάνου έχει βάλει στο στόχαστρο την ισραηλινή πόλη-λιμάνι και τα προάστιά της αρκετές φορές αυτόν τον μήνα. Στοχεύουν στρατόπεδα και από αυτά που δήλωσαν φαίνεται πως ο στόχος ήταν το κέντρο Αποκατάστασης και Συντήρησης εντός της στρατιωτικής βάσης 7200. Η Χάιφα και η Κιριάτ Σμόνα είναι οι κύριοι στόχοι της Χεζμπολάχ στο ισραηλινό έδαφος.

Ο ισραηλινός στρατός, εν τω μεταξύ, δήλωσε: «Τρία βλήματα πέρασαν από τον Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος και αναχαιτίστηκαν με επιτυχία». Ανέφερε πως τουλάχιστον 75 βλήματα εκτόξευσε σήμερα η Χεζμπολάχ στο Ισραήλ από τον Λίβανο. Κάποια από αυτά είχαν ως στόχο τη βάση Γιοάβ στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Στο δεύτερο βίντεο που ακολουθεί πιθανώς οι «ρουκέτες» να ήταν πύραυλοι, αλλά όχι βαλλιστικοί. Θεωρείται βέβαιο πως οι εμπλεκόμενες οργανώσεις θα «αφιερώσουν» ισχυρές επιθέσεις στη μνήμη του Γιαχία Σινουάρ. Όπως άλλωστε συνέβη στη μνήμη κάθε ηγέτη μέχρι στιγμής που εξόντωσε το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ αποχαιρέτισε τον «διοικητή της Καταιγίδας του Αλ Άκσα» Γιαχία Σινουάρ

Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η Χεζμπολάχ χαιρέτισε τον Σινουάρ ως «διοικητή της Καταιγίδας του Αλ Άκσα». «Ο Σινουάρ ανέλαβε την ευθύνη και την ηγετική δάδα από τον μαρτυρικό ηγέτη Ισμαήλ Χανίγια για να συνεχίσει τον δρόμο της αντίστασης, της προσφοράς και της θυσίας μαζί με τους ηρωικούς μαχητές και τους γενναίους αντιστασιακούς», ανέφερε η ομάδα.

Επίσης, επαίνεσε τον μάρτυρα επειδή «ύψωσε το ανάστημά του ενάντια στο σχέδιο των ΗΠΑ και τη σιωνιστική κατοχή». «Πρόσφερε το αίμα του σε αυτόν τον αγώνα μέχρι να επιτύχει το μαρτύριο και να φτάσει στις υψηλότερες βαθμίδες της τιμής και της ανθρώπινης τελειότητας», πρόσθεσε η Χεζμπολάχ.

«Εμείς στην ηγεσία του κινήματος (Χεζμπολάχ) και όσοι από εμάς αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της σιωνιστικής επίθεσης μαζί με τον λιβανέζικο λαό μας επιβεβαιώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη θεϊκή υπόσχεση και στη νίκη που προορίζεται για τους πιστούς υπηρέτες Του».