Η πορεία της υγείας της Μαρινέλλας απασχόλησε όλο το Πανελλήνιο. Η μεγάλη αυτή ερμηνεύτρια του ελληνικού στερεώματος, μετά το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, πήρε τελικά εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)  του νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ» το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, ύστερα από 21 ημέρες νοσηλείας σε αυτή. Για την πορεία της υγείας της τραγουδίστριας μίλησε σήμερα το πρωί η Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» της ΕΡΤ.

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη

Όπως ανέφερε αρχικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, η Μαρινέλλα βρίσκεται πλέον σε κανονικό δωμάτιου του νοσοκομείου κι όταν η κατάστασή της σταθεροποιηθεί θα μπορέσει να πάει για την αποκατάστασή της. Συγκεκριμένα, η Ματίνα Παγώνη είπε: «Η εξέλιξή της ήταν όπως την είχαμε πει. Ήθελε χρόνο. Κάθισε 21 μέρες στην ΜΕΘ, βγήκε τώρα στο δωμάτιο, θα καθίσει και εκεί να σταθεροποιηθεί και σιγά σιγά θα πάει για την αποκατάστασή της».

Στη συνέχεια είπε ότι η Μαρινέλλα πήρε δύναμη από την αγάπη του κόσμου κι έτσι ευτυχώς δεν χρειάστηκε διασωλήνωση ούτε αντιμετώπισε λοιμώξεις, γεγονός που βοήθησε στην καλή της πορεία. Συγκεκριμένα, η Ματίνα Παγώνη είπε χαρακτηριστικά: «Η Μαρινέλλα πήρε τέτοια αγάπη από τον κόσμο, που της έδωσε δύναμη… Δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Ο κάθε άρρωστος που είναι σε αυτά τα κρεβάτια του πόνου, που λέμε, έχει μεγάλη σημασία ο ίδιος να δίνει δύναμη στον εαυτό του αλλά και η δύναμη που παίρνει από τους γύρω του. Η Μαρινέλλα το είχε αισθανθεί αυτό. Είναι και θέμα διαίσθησης. Πήρε πάρα πολύ μεγάλη δύναμη. Οι γυναίκες είμαστε δυνατές, το ξέρουν όλοι, επομένως φαινόταν από την αρχή. Βέβαια, είχε τα θετικά της. Δεν διασωληνώθηκε, δεν υπήρχε λόγος. Δεν υπήρχαν κριτήρια διασωλήνωσης. Πήγε καλά και δεν έκανε κάποια λοίμωξη. Όταν κάνεις ενδιάμεσα κάποια λοίμωξη, τότε στραβώνει το περιστατικό. Δεν τα έκανε όλα αυτά, πήγε καλά».

Επιπλέον, η Ματίνα Παγώνη δήλωσε: «Είχε και έναν οργανισμό πολύ δυνατό, ανεξάρτητα της ηλικίας της. Βλέπεις άτομα 40 χρονών, που τα διασωληνώνουν, μόλις μπαίνουν στην ΜΕΘ και δεν μπορούν να βγουν. Η Μαρινέλλα πήγε καλά. Τώρα, σιγά-σιγά. Σταματήστε να ρωτάτε γιατί δεν πάνε επισκεπτήρια κλπ. Πρέπει όλοι να καταλάβουν σε αυτήν τη χώρα ότι όσο μπαίνουν περισσότεροι, συναισθηματικά για τον ασθενή είναι ο,τι χειρότερο μπορείς να του κάνεις. Δεύτερον, υπάρχουν ιώσεις αυτή τη στιγμή. Δεν μπορείς να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με αρρώστια. Μιλάω για όλους τους ασθενείς».