Στη φυλακή βρίσκεται από χθες ο 31χρονος serial killer που κατηγορείται για τη θανάτωση τουλάχιστον 10 αδέσποτων ζώων στον Βόλο.

Ο δράστης δικάστηκε για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκισης, με εκτιτέα ποινή μόνο τους 3.

Σημειώνεται ότι η δικάσιμος ημερομηνία δεν έχει αποφασιστεί ακόμη για την υπόθεση της θανάτωσης των αδέσποτων ζώων.

Τι ανέφερε η υπεράσπιση του serial killer ζώων

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης που έκαναν λόγο για μειωμένο καταλογισμό και εθισμό ενώ απέρριψε το αίτημα αναβολής ώστε να προσκομισθεί συμπληρωματική ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο, σύμφωνα με το gegonota.news.

«Ο 31χρονος έχει ιστορικό επιδεικτικών και επιθετικών συμπεριφορών, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες από την οικογένειά του να τον βοηθήσουν μέσω ψυχιατρικής θεραπείας και νοσηλείας», υποστήριξε ο συνήγορος της υπεράσπισης Νίκος Μόσχος.

Τι υποστήριξε η μητέρα του 31χρονου

Η μητέρα του 31χρονου που κατέθεσε ως μάρτυρας, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια από τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής του γιου της ενώ δήλωσε πως ο 31χρονος έχει απαλλαγεί από τη στρατιωτική θητεία λόγω συναισθηματικών διαταραχών.

Ο δικηγόρος του υποστήριξε πως η ψυχιατρική κατάσταση του κατηγορουμένου επηρέασε τη συμπεριφορά του, ενώ τόνισε ότι η χρήση ναρκωτικών αποτελεί σύμπτωμα βαθύτερων ψυχιατρικών προβλημάτων.

Η δίκη που καταδίκασε τον serial killer αφορά μόνο τις υποθέσεις των όπλων και των ναρκωτικών, καθώς στο σπίτι του αστυνομικοί, μετά από έρευνα που είχε διεξαχθεί, είχαν εντοπίσει μικροποσότητα χασίς και ένα μαχαίρι.