Νέα περιοδεία ετοιμάζονται να κάνουν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην Αυστραλία και στη Σαμόα για την Συνάντηση Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM). Γνωστό έγινε τι πρέπει να υπάρχει πάντα στο αεροσκάφος κατά τα ταξίδια του Καρόλου, για να καλυφθούν όλα τα ενδεχόμενα.

Αισιόδοξα είναι, παράλληλα, και τα νέα της υγείας του, καθώς πρόκειται να σταματήσει την θεραπεία για τον καρκίνο, λίγο πριν ξεκινήσει για το ταξίδι του, σύμφωνα με την Daily Mail.

Τα μέτρα που λαμβάνει ο Κάρολος στα ταξίδια του

Μικρά ταξίδια

Οι γιατροί έχουν συμβουλέψει τον Κάρολο να αποφεύγει το εκτεταμένο πρόγραμμα στα ταξίδια του, ούτως ώστε να δοθεί προτεραιότητα στην συνέχιση της ανάρρωσής τους, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ. Αυτό έβαλε στον «πάγο» τα σχέδια του βασιλιά να επισκεφθεί  τη Νέα Ζηλανδία.

Όπως υποστήριξε το παλάτι «σε στενή συνεννόηση με τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας και λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τις πιέσεις του χρόνου και της επιμελητείας, συμφωνήθηκε να περιοριστεί η επίσκεψη μόνο στη Σαμόα και την Αυστραλία».

Γιατρός στο αεροπλάνο

Σύμφωνα με τον βασιλικό ρεπόρτερ Gordon Rayner, ο βασιλιάς Κάρολος συνοδεύεται πάντα από έναν γιατρό του Βασιλικού Ναυτικού στα ταξίδια του, ο οποίος οφείλει εκ των προτέρων να έχει ερευνήσει τα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Ο γιατρός μεταφέρει εξοπλισμό που περιλαμβάνει έναν κινητό απινιδωτή και φάρμακα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, φημολογείται ότι δεν απέχει ποτέ περισσότερο από μερικά βήματα από τον βασιλιά.

Σακούλες αίματος

Ο Κάρολος φέρνει πάντα μαζί στα ταξίδια του τις δικές του προσωπικές σακούλες αίματος.

«Πρέπει να βεβαιωθείς ότι καλύπτεις κάθε ενδεχόμενο και το αεροσκάφος θα μετφέρει αίμα σε περίπτωση που υπήρχε μετάγγιση αίματος», είπε στο Hello ο πρώην γραμματέας Τύπου της βασίλισσας Dickie Arbiter.

«Δεν υπάρχει ποτέ καμία εγγύηση ότι θα πάρετε τον σωστό τύπο αίματος στον προορισμό σας», τόνισε ο πρώην γραμματέας.

Προφυλάξεις της πτήσης

Ασχέτως από την θεραπεία για τον καρκίνο, ο βασιλιάς Κάρολος είχε αναφέρει κατά το παρελθόν ότι κατά τα αεροπορικά ταξίδια του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το πρήξιμο των χεριών του, κάτι που είναι ιδιαίτερα σύνηθες σε αυτούς του είδους τις μετακινήσεις.

Για την καταπολέμηση του συγκεκριμένου προβλήματος ο βασιλιάς πρέπει να παραμένει ενυδατωμένος κατά τη διάρκεια της πτήσης, να κρατά τα χέρια του υψωμένα πάνω από την καρδιά για να μειώσει τη ροή του αίματος στην πρησμένη περιοχή και να κάνει μασάζ, κάτι που ο γιατρός του μπορεί να βοηθήσει κατά την πτήση.