Η Χεζμπολάχ κλιμακώνει τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ, το οποίο συνεχίζει να βομβαρδίζει σχεδόν σε όλη την επικράτεια του Λιβάνου, ενώ πραγματοποιεί χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η λιβανέζικη οργάνωση δημοσιοποίησε βίντεο από την επίθεσή της σε ισραηλινή στρατιωτική βάση στην Αλ-Νακούρα.

Δείτε το βίντεο:

Μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ – Ένας νεκρός, εννιά τραυματίες

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε μια ομοβροντία ρουκετών εναντίον της πόλης Σάφεντ, στο βόρειο Ισραήλ, αφότου νωρίτερα βομβάρδισε την περιοχή της Χάιφα. Οι επιθέσεις αυτές έγιναν την ίδια ημέρα με το πλήγμα με drone στο σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 115 βλήματα (τα ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 180 ρουκέτες) εκτοξεύτηκαν σήμερα από τον Λίβανο, όπου το Ισραήλ έχει ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση εναντίον της φιλοϊρανικής οργάνωσης, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Αυτά τα βλήματα εκτοξεύτηκαν κυρίως εναντίον του βόρειου Ισραήλ, όπου οι σειρήνες συναγερμού ηχούσαν όλο το πρωί στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, ένας άνδρας πέθανε αφότου τραυματίστηκε σήμερα από τα συντρίμμια μίας ρουκέτας που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο, η οποία εξερράγη κοντά στην Άκρα, στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του, όταν σημειώθηκε η έκρηξη και στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με την υπηρεσία Magen David Adom. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, υπάρχουν τουλάχιστον εννιά τραυματίες από τις σημερινές επιθέσεις στο Ισραήλ.