Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League στη σκιά του ξαφνικού θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, με την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο να παίρνει τη νίκη με 1-0.

Ο Τετέ έβαλε νωρίς μπροστά στο σκορ τους «Πράσινους», με τους Κρητικούς να έχουν αρκετές ευκαιρίες και δοκάρι με τον Γιουνγκ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Βαρύ κλίμα

Μία σειρά από όμορφες ενέργειες είχε ετοιμάσει ο Παναθηναϊκός για να τιμήσει τη μνήμη του ποδοσφαιριστή του που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα. Αρχικά οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο βγήκαν για ζέσταμα φορώντας μπλούζες με το νούμερο «32» στην πλάτη, ενώ λίγο αργότερα στην αναμνηστική φωτογραφία κράτησαν τη φανέλα του Μπάλντοκ, με τον Κώτσιρα μάλιστα να τη φιλάει πριν τη παραδώσει. Πριν τη σέντρα του αγώνα τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στο «Γεντί Κουλέ».

Δυναμικό ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με τον Τετέ να πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έφερε την μπάλα στο αριστερό, σούταρε έξω από την περιοχή και αιφνιδίασε τον Χριστογεώργο που νικήθηκε στην κλειστή του γωνία. Αμέσως μετά οι «πράσινοι» πανηγύρισαν υψώνοντας τη φανέλα του Τζορτζ Μπάλντοκ στον ουρανό, αφιερώνοντας το γκολ στον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους.

Αντέδρασαν οι γηπεδούχοι

Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Αρχικά στο 9’ μ ετά από σέντρα του Γκονθάλεθ, ο Ντραγκόφσκι έδιωξε και στο «ριμπάουντ» ο Χατζηθεοδωρίδης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 18’ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού προσπάθησε να κάνει ντρίμπλα, ο Γιουνγκ τον πίεσε, κέρδισε την μπάλα αλλά ο Πολωνός τελικά έπεσε και μπλόκαρε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο 2-0, αλλά η άμυνα του ΟΦΗ έδιωξε πριν φτάσει η μπάλα στον Γερεμέγεφ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Κρητικούς ήρθε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Γιουνγκ. Ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ έκανε τρομερή κούρσα από τα αριστερά, έκλεισε προς τα μέσα και σούταρε με το δεξί, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι και έφυγε άουτ.

Ευκαιρίες αλλά όχι γκολ

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν και στο δεύτερο ημίχρονο να είναι απειλητικοί, δοκιμάζοντας κυρίως με μακρινά σουτ να νικήσουν τον Ντραγκόφσκι, αλλά ο Πολωνός δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, εξαίρεση ένα σουτ του Καραχάλιου που έβγαλε με δυσκολία. Οι «Πράσινοι» απάντησαν στις ευκαιρίες με την κεφαλιά του Αράο στο 61’ που έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Περισσότερα σε λίγο…