«Η αδελφή μου δεν είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση. Έχει χάσει το παιδί της. Δεν έχει άλλη δύναμη. Το μόνο που θέλουμε είναι δικαίωση». Είναι η νονά του μικρού Παναγιώτη, που εντελώς αναπάντεχα το μεσημέρι της 5ης Αυγούστου άφησε την τελευταία του πνοή στην Αμαλιάδα. Ήταν μόλις 15 μηνών.

«Να βρούμε από τι έφυγε αυτό το παιδί γιατί κι εγώ έχω μαραζώσει από την ώρα που έχει ‘φύγει’. Θέλουμε δικαίωση να δούμε από τι έφυγε το παιδί μας, το αγγελούδι μας. Να ησυχάσει αυτουνού η ψυχή» πρόσθεσε η νονά του μωρού.

Τι αναφέρουν η Διοικήτρια και ιατροί του νοσοκομείου

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη με την διοικήτρια του νοσοκομείου πάντως, να λέει στο Live News πως όταν το βρέφος έφτασε στα χέρια των γιατρών ήταν ήδη νεκρό.

«Ήταν νεκρό. Αυτό ήταν το μόνο σίγουρο. Το είδα το παιδί πως ήταν. Είδα την προσπάθεια των γιατρών. Παραπάνω από μισή ώρα 40 λεπτά να προσπαθούν να το επαναφέρουν».

Ο γιατρός ανέφερε στο LIVE NEWS:

«Το παιδί ήταν νεκρό, τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα πριν έρθει σε εμάς. Υπάρχει και κατάθεση της μητέρας άλλωστε που λέει ότι στις 12.30 το παιδί ήταν νεκρό. Με το που έφτασε το παιδί στο νοσοκομείο πέσαμε πάνω του. Κάλεσα την αναισθησιολόγο που έκανε τη διασωλήνωση. Προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε αλλά σας λέω ότι ήρθε νεκρό το παιδί. Έχω δώσει κατάθεση στην ελληνική αστυνομία για το τι ακριβώς συνέβη».

Συγγενείς: «Εμείς το παιδί δεν το πήγαμε νεκρό»

Από την άλλη, η μητέρα επιμένει πως παρέδωσε το παιδί στους γιατρούς ζωντανό με τη γιαγιά του μάλιστα να κατηγορεί ευθέως τους γιατρούς για τον θάνατο του.

«Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι για όλο αυτό που ζούμε και για μένα αυτοί είναι οι γιατροί. Για μένα είναι φονιάδες. Τους το δώσαμε ζωντανό και μέσα σε είκοσι λεπτά βγήκαν και είπαν απλά ότι το παιδί πέθανε».

«Το παιδί ήταν εν ζωή, είχε αναπνοή και ανοιγόκλεινε και τα ματάκια του. Το αφήνω στο κρεβατάκι και αφού του έβαλαν ένα σωληνάκι στο στόμα για οξυγόνο, μου είπε ο γιατρός να βγω έξω. Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα απ’ όταν βγήκε ο γιατρός και μου λέει, “το παιδί σου είναι νεκρό”», είπε η μητέρα.

Μυστήριο με το θάνατο 3 βρεφών στην αγκαλιά της ίδιας γυναίκας

«Ήταν ό,τι χειρότερο αυτό που συνέβη γιατί με πήγε πίσω. Έζησα ξανά τον ίδιο εφιάλτη». Μιλώντας στο «Τούνελ» η 24χρονη Ειρήνη εξήγησε πως ο θάνατος του βρέφους της ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν καθώς και η ίδια έχει χάσει και τα δύο μωρά της μέσα σε λιγότερο από χρόνο, και πριν 1,5 μήνα ένα τρίτο παιδί, το παιδί της καλύτερης της φίλης έφυγε μέσα στην αγκαλιά της.

«Ήταν η ζωή μου όλη αυτό το παιδί. Μετά από αυτό δεν θέλω τίποτα. Καμιά φορά πάω και βλέπω τον μικρό μου αδερφό που είναι τεσσάρων χρόνων αλλά δεν με τραβάει. Έχει μπει στο κεφάλι μου ότι μπορεί να φύγει κι αυτός. Δεν μπορώ να δεθώ πλέον».

Η υπόθεση της 24χρονης είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη πριν από περίπου ένα χρόνο. Τότε είχε παρέμβει και εισαγγελέας ώστε να διερευνηθούν διεξοδικά οι αιφνίδιοι θάνατοι των δύο παιδιών της, ηλικίας 19 ημερών και δύο μηνών.

«Η Ειρήνη έχει χάσει κι εκείνη δύο δικά της παιδιά και τώρα βίωσε τον τρίτο αυτό θάνατο και κατέρρευσε. Της ήρθαν όλες οι αναμνήσεις και από τα δικά της παιδιά» είπε η γιαγιά του παιδιού.

Το χρονικό του θανάτου των παιδιών της Ειρήνης

Τον Ιούνιο του 2022 η πρώτη της κόρη «έφυγε» μέσα στην κούνια του σπιτιού, μόλις 19 ημέρες μετά τη γέννηση της.

«Το νεογνό περί την 1.35 ώρα της 19/06/2022 μεταφέρθηκε από την οικεία του χωρίς τις αισθήσεις του με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου εκεί ο εφημερεύον γιατρός διαπίστωσε τον θάνατο του».

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, η Ειρήνη μένει ξανά έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Οι μέρες ευτυχίας όμως θα κρατήσουν και πάλι λίγο. Μόλις δύο μήνες. Θα χάσει κι αυτό το παιδί αυτή τη φορά όχι στο σπίτι αλλά στον θάλαμο του Αγία Σοφία.

«Πέντε μέρες πριν το πολύ σοβαρό συμβάν, μας είπαν ότι το παιδί έχει επιληψία, το παιδί είχε πάρει φάρμακο στις 23:00 και έκανε πάλι σπασμό. Οι γιατροί είπαν να ανεβάσουν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε», είπε η 23χρονη.

Ο θάνατος του παιδιού της φίλης της

Ένα χρόνο αργότερα, η Ειρήνη βρήκε ξανά νόημα στην ζωή της στα μάτια του γιου της καλύτερης της φίλης που το ένιωθε σαν δικό της παιδί.

«Ήταν η φίλη μου εκεί και μου το πήρε για να το σώσει. Όσο το είχε η Ειρήνη το παιδί, ήταν μια χαρά, ανέπνεε, αλλά όχι πολύ καλά. Πήρα κατευθείαν τηλέφωνο για να έρθει αμάξι. Μέχρι τότε, το είχε στα χέρια της η Ειρήνη. Δεν καλέσαμε το ασθενοφόρο για να μη χάσουμε χρόνο».

Με την  Ειρήνη να λέει:

«Έμεινα εγώ με το μωρό στο σαλόνι και η Καλλιόπη πήγε στο δίπλα δωμάτιο να πάρει κάτι. Το πήρα από τα χέρια της, το έβαλα στο καναπέ και προσπάθησα να του κάνω τεχνητή αναπνοή. Και παίρνει την ξαδέλφη της και φεύγουμε κατευθείαν για το κέντρο υγείας».

Η μαρτυρία του πατέρα στο «Τούνελ» που ανατρέπει τα δεδομένα

Ενώ η μητέρα του βρέφους υποστηρίζει πως όταν πήγαν με την Ειρήνη το παιδί στο νοσοκομείο, εκείνο είχε κανονικά σφυγμό, ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στο «Τούνελ» υποστήριξε ακριβώς το αντίθετο.

«Με λίγα λόγια στο νοσοκομείο μου το πήγανε πεθαμένο. Πεθαμένο Και μελανιασμένο. Δίνανε μάχη οι γιατροί της Αμαλιάδας και τι δεν του λέγανε μέσα του παιδιού, “Άγγελε μου γιατί μας άφησες” και κάτι τέτοια. Δηλαδή πιο πολύ πονέσανε οι γιατροί. Μέχρι ηλεκτροσόκ του έκαναν του παιδιού. Πέσανε όλοι πάνω του, αλλά δυστυχώς το πήγανε με μηδέν σφυγμό. Η πρώην σύζυγός μου συζεί με την κυρία που έχασε και τα δύο της παιδάκια. Πώς έφυγαν και αυτά τα παιδάκια έτσι; Στα χέρια αυτής της γυναίκας χάθηκε και το δικό μου το παιδί».

Ο πατέρας είχε να δει το παιδί σχεδόν δύο μήνες. Υποστήριξε πως ο μικρός Παναγιώτης ήταν υγιέστατος, κάτι που επιβεβαιώνει και η μητέρα του παιδιού.

Ο πρώην σύζυγος της πάντως αποκάλυψε πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά εάν αποδειχθεί ότι το παιδί του έφυγε είτε από χέρι είτε από αμέλεια.

Δικηγόρος μητέρων: «Είναι μυστήριοι οι αιφνίδιοι θάνατοι, γιατί τα μωρά ήταν υγιή»

Η Βούλα Δημητριάδου, νομικός παραστάτης και των δύο μητέρων, που είναι και φίλες, μίλησε στο Live News, όπου υπογράμμισε και οι δύο μητέρες θέλουν να μάθουν από ποια αιτία «έφυγαν»« τα παιδιά τους.

«Μιλάμε για παιδάκια που ήταν υγιή και δεν υπήρχε κάποιο υπόστρωμα παθολογίας, δεν υπήρχε κάποιο ιστορικό επιληψίας για το δεύτερο παιδάκι, που απεβίωσε στο Παίδων ”Αγία Σοφία”, άρα μιλάμε εδώ για αιφνίδιους θανάτους», επεσήμανε η δικηγόρος και πρόσθεσε:

«Το δεύτερο παιδάκι νοσηλεύτηκε επί 33 ημέρες στο Παίδων κι εκεί πήραμε πλήρη ιατρικό φάκελο με τοξικολογική, ιστολογική και νεκροψία-νεκροτομή. Παρά το γεγονός ότι διενεργήθηκαν αυτές οι εξετάσεις, συνεχίζει και παραμένει ακαθόριστη αιτία θανάτου».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Μπαλάσκας ειδικός αστυνομικός αναλυτής έκανε την εκτίμηση «δεν είναι ”Πισπιριγκιάδα” η υπόθεση με τους θανάτους των τριών μωρών» και παράλληλα τόνισε προς τους γονείς παιδιών «μέσα σε ένα ασθενοφόρο μπορεί να κρατηθεί ζωντανό ένα μωρό, που αντιμετωπίζει πρόβλημα, δεν πρέπει να τα πηγαίνουμε μόνοι μας στο νοσοκομείο».